Classificació actualitzada

Les millors escoles de Barcelona, segons la llista Forbes

  • Preinscripció escolar per al curs 2023-2024 a Catalunya: aquestes en són les dates

  • 97.000 catalans d’entre 18 i 24 anys no tenien el 2022 cap titulació a part de l’ESO

  • Educació actualitza el programa de prevenció del ‘bullying’ a l’escola

Les millors escoles de Barcelona, segons la llista Forbes
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La reconeguda revista ’Forbes’ ha publicat la seva llista anual de les millors escoles d’Espanya d’aquest 2023. Segons consta a l’informe de la revista nord-americana, en el dia d’avui, el 43% d’alumnes espanyols escolaritzats estan matriculats en un centre públic i el 57% en centres privats o concertats.

Però, ¿quines són les millors escoles de la ciutat de Barcelona? Moltes persones es fan aquesta pregunta, i ‘Forbes’ ha situat diversos centres educatius de la capital catalana entre els millors d’aquest 2023 a causa dels seus progressos educatius, les seves iniciatives innovadores i els seus sistemes d’ensenyament.

Agora Barcelona International School

L’escola que s’emporta el primer lloc en aquesta classificació és l’Agora Barcelona International School. Aquesta institució escolar té seu a Sant Esteve de Sesrovires i Sant Cugat del Vallès i imparteix una formació trilingüe, mixta, i amb mètodes moderns que prioritzen l’atenció personalitzada per a cada alumne. Segons ha remarcat ‘Forbes’, en aquesta escola hi ha un alt rendiment acadèmic i es tracta d’un centre privat.

American School of Barcelona

La segueix l’American School of Barcelona  (Esplugues de Llobregat), una de les escoles internacionals líders a Europa, que té un 72% d’estudiants internacionals de 55 nacionalitats diferents. Com a dada curiosa, els fills de Piqué i Shakira van estudiar uns anys en aquest centre, que també és privat.

Benjamin Franklin International School

El lloc número tres és per a l’escola privada Benjamin Franklin International School, que és a Sarrià i ofereix un programa educatiu exclusiu dels Estats Units.

Highlands School Barcelona

L’escola Highlands School Barcelona es va crear fa 20 anys a Pedralbes i la revista ‘Forbes’ li dona el quart lloc a la llista. És un centre que forma part de la xarxa d’escoles privades Regnum Christi i certificat com a Cambridge International School, és a dir, és totalment bilingüe. Això dona l’oportunitat als alumnes d’enriquir el seu currículum nacional amb el currículum britànic des dels cinc anys.

Oak House School

La número cinc de la llista és l’Oak House School, també privada i amb una oferta educativa que combina diferents programes educatius basats en la riquesa d’idiomes i l’ensenyament pràctic. Els seus principals objectius són fer que els estudiants obtinguin fluïdesa en tres idiomes a escollir i que siguin autosuficients. Les instal·lacions de l’Oak House són d’allò més completes i modernes, amb laboratoris equipats i piscines climatitzades.

St. Peter’s School

Notícies relacionades

Al penúltim  lloc, ‘Forbes’ hi situa St. Peter’s School, que va ser la primera escola internacional de Barcelona amb l’anglès com a idioma vehicular i continua sent un centre educatiu de referència. És un dels més cars d’Espanya, ja que la quota d’inscripció varia entre els més de 8.000 euros per a l’escola bressol i els gairebé 16.000 euros per als cursos d’estudiants d’entre 15 i 18 anys.

The British School

Al lloc número set i l’últim de la classificació, hi tenim The British School. L’escola d’elit basa la seva educació en el sistema britànic, i compta amb el Programa d’Enriquiment Educatiu. El 2021, una inspecció del Departament d’Educació d’Anglaterra la va acreditar com una escola excel·lent en totes les categories.