Eleccions municipals 2023

Trias, obert a pactar amb el PSC i ERC: «Votaré el més votat si no és Colau»

El candidat de Junts considera que l’operació Catalunya ha «destruït» CDC i descarta presentar cap querella

Trias, obert a pactar amb el PSC i ERC: «Votaré el més votat si no és Colau»

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exalcalde de Barcelona de CiU i candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, va valorar que l’operació Catalunya «ha destruït CDC» i va descartar presentar cap querella.

«No tinc recorregut; si tingués recorregut, sí que la presentaria», va dir en una entrevista a RAC-1 dilluns recollida per Europa Press, i va recordar que ja va presentar una querella contra l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, però no es va admetre a tràmit.

Al preguntar-li si creu que l’operació Catalunya li va fer perdre les eleccions municipals del 2015, ha contestat: «L’operació Catalunya, sí, perquè el que ha fet és que ha destruït CDC. Una altra cosa és que es pot dir que CDC va fer coses mal fetes».

Notícies relacionades

«Realment ens va fer mal, jo crec que el president Pujol es va espantar, va fer una declaració que jo crec que era equivocada i així va ser, és la vida. És veritat que nosaltres ho podríem haver fet millor», i va afegir que seria erroni no reconèixer els seus errors.

Respecte a possibles pactes després de les eleccions municipals, va descartar de nou aliar-se amb l’alcaldessa, Ada Colau, però es va mostrar obert a pactar amb ERC o el PSC, i va afirmar: «Si no soc la llista més votada, votaré el més votat si no és Colau».