Atletisme popular

Cinc-mil estudiants i exalumnes es reuneixen al Fòrum per dilucidar quina universitat és la més ràpida de Catalunya

La Unirun assaboreix una altra edició d’èxit en una jornada marcada per l’ambient festiu entre els universitaris catalans

2
Es llegeix en minuts
David Jiménez

Amb les 5.000 inscripcions esgotades fa més d’una setmana, la Unirun s’ha tornat a reivindicar com una de les carreres populars amb més bona salut quant a participació de totes les que se celebren a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Una prova atlètica que any aconsegueix complir amb èxit el gran repte que planteja que els joves li donin una oportunitat a un esport, l’atletisme popular, amb una mitjana d’edat més pròxima a la maduresa ‘boomer’ que a la inexperiència del despertar juvenil.

Així, corredors procedents de tots els racons de Catalunya s’han reunit al Fòrum per dilucidar quina de les 12 universitats catalanes en les quals cursen o han cursat estudis –i, fins i tot, aquella a la qual més empatia professen; aquí no es demana carnet de la facultat per inscriure’s en un equip o un altre– és la més ràpida de totes.

I la fórmula, una sana enganxada a imatge i semblança de la purament barcelonina Correbarri, fa anys que funciona a ple rendiment gràcies al fet que aconsegueix equilibrar el repte competitiu, l’ambient festiu i la feina al llarg de l’any de l’ECU (Esport Català Universitari) per promocionar l’esport com a part de l’activitat acadèmica dels alumnes.

El resultat, una carrera de les més exitoses de Barcelona, fins al punt d’haver aconseguit associar-se amb un patrocinador de primera línia com és la marca de roba esportiva Adidas que s’encarrega d’aportar les 12 samarretes diferents que els participants duen amb orgull per representar la seva facultat i que ha vist en aquesta nova generació de corredors una de les millors campanyes de promoció per als seus interessos.

Així, un any més, i ja són nou edicions, el Fòrum ha sigut el centre neuràlgic d’una marea multicolor amb l’objectiu de cobrir els 5 quilòmetres de distància d’un circuit que es disputa enterament pel litoral de Barcelona i Sant Adrià de Besòs.

Guanyadors individuals

Però no només es premia l’esforç col·lectiu a la Unirun, com a bona prova atlètica també es reconeix l’esforç individual. I en aquest sentit els grans triomfadors han sigut Rosalía Tàrrega, en la categoria femenina, i Víctor Ortiz, en la masculina.

Notícies relacionades

Tàrraga ha travessat la meta després de completar els 5.000 metres d’un circuit amb un inici ràpid però amb un final molt exigent –pujada final pel pont que travessa el port de Sant Adrià– amb un gran crono de 17 minuts i 22 segons. I després d’ella hi han arribat juntes dues participants de la Universitat de Lleida, Noemí García –segona– i Paula Hritiuc –tercera– que han clavat el mateix crono –18 minuts i 6 segons.

Quant als homes, triplet de corredors de la Universitat de Barcelona. La victòria ha anat a parar a Víctor Ortiz, que ha dominat completament la carrera i ha sigut l’únic corredor que ha baixat dels 15 minuts –14 minuts i 57 segons. L’han acompanyat al podi Miquel Domenech –segon, amb 15 minuts i 14 segons– i Pau Capdevila –tercer amb 15 minuts i 21 segons.