Després d’una prova pilot

La Ronda Litoral de Barcelona redueix el risc d’accidents amb llums led en tres túnels

  • L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha substituït 927 punts d’enllumenat i preveu estalviar l’equivalent al consum elèctric anual de 300 vivendes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’AMB ha renovat per complet l’enllumenat de tres túnels que s’ubiquen en el tram del front marítim de la Ronda Litoral de Barcelona. Els túnels de Colom, Pla de Palau i Poblenou estaran il·luminats per llums led, amb la intenció d’implantar una economia sostenible i baixa en carboni.

Amb aquest nou enllumenat, que ha costat en total 3.383.567,83€, l’AMB mira d’incrementar la seguretat en la conducció i en la visibilitat. A més, es preveu estalviar 2.229.753,84 kWh/any, xifra equivalent al consum anual de 300 vivendes, i la despesa de les arques públiques es reduirà 550.000€ l’any. El 50% d’aquestes actuacions estan cofinançades amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) mitjançant el projecte de «Millora de l’eficiència energètica i reducció d’emissions mitjançant el canvi d’il·luminació convencional per altres de tecnologia led en l’àmbit de les Rondes», inclòs en el conveni firmat entre la Generalitat i l’AMB.

Més llums led a la Ronda de Dalt

Notícies relacionades

La primera substitució de l’enllumenat es va fer al túnel de la Vila Olímpica durant la primavera del 2020, amb la col·locació de 352 llums led. Aquest cas va ser una prova pilot per comprovar la idoneïtat d’aquesta il·luminació a les boques dels túnels.

Superada amb escreix la prova, l’AMB té previstes tres actuacions més a partir de març, que completaran la substitució de l’enllumenat en els túnels de la Ronda de Dalt de Can Clota, Sant Feliu i Borràs.