Amb 50 anys

Mor la regidora d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona Marina Gassol

El seu partit la descriu com «una ciutadana exemplar, implicada activament al barri Gòtic, Ciutat Vella i Barcelona»

Mor la regidora d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona Marina Gassol

ERC

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La regidora de l’Ajuntament de Barcelona per ERC, Marina Gassol, ha mort als 50 anys. Ho ha comunicat Esquerra Barcelona aquest dissabte en un comunicat.

«En aquests moments tan difícils per a totes i tots, volem traslladar el nostre condol i estima a la família, amics i companys i demanem el màxim respecte», diu la nota.

El comunicat d’ERC Barcelona també descriu Marina Gassol com una «part essencial del nostre col·lectiu i una ciutadana exemplar, implicada activament al barri Gòtic, Ciutat Vella i Barcelona. Així la recordarem, com una lluitadora incansable».

Marina Gassol va néixer a Barcelona l’1 d’agost de 1972. Es va diplomar en Direcció i Administració d’Empreses i va treballar com a personal laboral de la Generalitat de Catalunya des de 1995 fins al 2020. Va ser membre de la Junta Territorial de Barcelona (2024-2020), de la Junta General de FAPAC (2017-2020) i presidenta de l’AFA de l’Escola Àngel Baixeras (2014-2019). També va formar part de diverses plataformes veïnals de Ciutat Vella. Fins al moment de la seva mort, Gassol va ser regidora de l’Ajuntament de Barcelona per ERC i presidenta d’ERC – Barcelona Vella.

Reaccions

Nombroses personalitats polítiques de Barcelona han reaccionat a la notícia de la mort, entre elles l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, que ha publicat un missatge via Telegram en el qual ha traslladat el seu condol a la família, als amics i als «companys d’ERC, especialment de Ciutat Vella».

Notícies relacionades

Colau també ha explicat que ha expressat personalment al president d’ERC a Barcelona i candidat a l’alcaldia, Ernest Maragall, «tot el suport» per part de l’ajuntament. «No l’oblidarem. Descansi en pau», ha afegit.

També han expressat les seves condolences a través de les xarxes socials els alcaldables Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC) i Xavier Trias (Junts), el tinent d’alcaldia de Seguretat Albert Batlle iel regidor de Ciutat Vella Jordi Rabassa.