El PSC aconsegueix que el ple censuri la seva encara sòcia Colau per la ruptura amb Israel

L’ajuntament desestima la iniciativa ciutadana que reclamava la interrupció de l’agermanament amb Tel Aviv

Els socialistes presenten una proposició per condemnar la decisió «unilateral» de l’alcaldessa

El PSC aconsegueix que el ple censuri la seva encara sòcia Colau per la ruptura amb Israel

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

La polèmica sobre la ruptura decretada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb Israel, que es va concretar en la suspensió de l’agermanament amb Tel Aviv i de passada amb la palestina Gaza, que formava part del mateix acord, ha arribat aquest divendres al ple municipal. És un culebró que el període preelectoral ha accentuat, i que ha tingut un capítol especial sobre les relacions dels socis de govern, Barcelona en Comú i el PSC.

La decisió de Colau, que provenia d’una iniciativa popular, ja va ser qüestionada en la comissió municipal en la qual Barcelona en Comú es va quedar sola defensant aquesta proposta ciutadana, si bé aquesta votació no va ser vinculant, per la qual cosa la ruptura es manté. Aquest debat s’ha tornat a produir en el ple, i de nou els Comuns s’han quedat sols.

Censura entre socis

El plenari ha rebutjat la proposta de ruptura amb Israel, i de l’agermanament amb Tel Aviv, amb l’abstenció d’ERC i el vot contrari de la resta de grups. Com va passar a la comissió. Tot seguit, s’ha debatut una proposta del PSC crítica amb la decisió de Colau, que ha prosperat, amb el mateix sentit de vot dels grups però al revés, és a dir, que BComú hi ha votat en contra, ERC s’ha abstingut i la resta hi ha votat a favor.

En aquest text, els socialistes insten el plenari a «censurar la decisió unilateral de l’alcaldia», pel fet que Colau assumís la petició de la iniciativa ciutadana abans que es debatés i es votés en el ple.

La iniciativa també defensa «reforçar» el compromís per la pau que «va cristal·litzar el 1998 amb l’acord d’amistat i cooperació entre Barcelona, Tel Aviv i Gaza», així com «reiterar l’amistat i la solidaritat de la ciutadania» amb les dues localitats. Finalment, la proposta del PSC insta Colau a «revocar» la suspensió de l’acord en coherència amb la votació del plenari.

«Govern Pimpinela»

Notícies relacionades

De nou, Barcelona en Comú s’ha quedat sola, de nou els socis han votat separat. Són els últims mesos del mandat i els socis el completaran com aquest matrimoni trencat però civilitzat que tantes vegades s’ha vist aquests anys.

Ja és avorrit descriure aquesta relació freda. La regidora de Ciutadans Noemí Martín l’ha definit, amb gràcia i encert, com a «Govern Pimpinela», en al·lusió a un grup musical que els joves no deuen conèixer, amb cançons que incloïen diàlegs amorosos tremends entre parelles enfadades (una cosa que també provenia del teatre, perquè els dos components, Lucía i Joaquín Galán, en realitat eren germans).