Eleccions municipals

Janet Sanz: «Vull un mandat més per acabar la transformació que hem iniciat a Barcelona»

«La il·lusió no s’acaba aquí», afirma la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, que vol afrontar el seu quart període a l’ajuntament, on sumaria 16 anys

Janet Sanz: «Vull un mandat més per acabar la transformació que hem iniciat a Barcelona»
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, és una de les peces clau del govern d’Ada Colau des de la seva arribada a l’alcaldia, el 2015, i es proposa presentar-se de nou a les municipals, cosa que la convertiria en l’única supervivent de la candidatura de fa vuit anys, a part de la mateixa Colau.

«Ha sigut un privilegi el treball d’aquests últims vuit anys, una oportunitat meravellosa que m’han donat els barcelonins, la meva organització política i l’alcaldessa. Aquesta il·lusió no s’acaba aquí», va declarar aquest dimecres Sanz al programa de Betevé ‘Bàsics’, al qual va afirmar que vol disposar d’un quart mandat al govern «per consolidar les transformacions que vam dissenyar a l’anterior, per consolidar el model, que està en joc, i més encara vistes les ganes de tanta gent de parar-lo i deixar la ciutat ancorada al segle XX. Defensar aquest model em motiva». «Em poso a disposició de la meva organització i de l’alcaldessa», va afegir. La tinent d’alcaldia va ser regidora del 2011 al 2015 amb ICV i ho és des del 2015 amb Barcelona en Comú, que preveu una limitació de dos mandats tot i que ampliable a tres en un cas excepcional si la militància hi vota a favor.

Si la votació interna necessària perquè opti per tercera vegada com a candidata de BComú l’avala, i tot apunta que serà així, Sanz haurà passat 16 anys al consistori, si allí acaba el pròxim mandat.

Successió i codi ètic

Sanz ha sigut la responsable de dirigir la transformació urbanística de la ciutat en aquests vuit anys, i és vista com la cara visible de canvis que han sigut aplaudits amb entusiasme per alguns sectors de la ciutat i rebutjats amb duresa per d’altres. Les obres de la Via Laietana i la Meridiana, però sobretot la transformació de l’Eixample, són projectes vinculats a la seva gestió.

Notícies relacionades

Quan en aquests anys s’ha abordat, tímidament, el debat de què passarà quan Colau deixi l’ajuntament, una cosa que inicialment havia de fer el 2023, tot i que finalment va optar pel tercer mandat, com ara Sanz, el nom de la tinenta d’alcaldia és el més citat com el d’una possible successora al capdavant del grup de Barcelona en Comú. Tanmateix, el codi ètic, tret de canvis imprevistos, li impediria ser candidata el 2027.

En principi, tres eren els regidors que havien de ser votats per presentar-se per tercera vegada: la mateixa Sanz, Eloi Badia i Laura Pérez, però els dos últims van anunciar que renuncien a repetir a la candidatura.