Transport públic

Barcelona quantificarà el nombre màxim de taxis i VTC sostenible per a la ciutat

Janet Sanz promet als taxistes que l’AMB i l’Imet analitzaran quin ha de ser l’equilibri entre els dos sectors

Barcelona quantificarà el nombre màxim de taxis i VTC sostenible per a la ciutat

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sector del taxi continua realitzant moviments per mirar de contenir l’avenç de les llicències VTC a Barcelona i el seu entorn metropolità. Representants d’Élite Taxi, l’associació que en el dia d’avui lidera el gremi, es van reunir la setmana passada amb la tinenta d’alcaldessa d’Urbanisme, Janet Sanz, per sol·licitar-li que es posi un límit al nombre de credencials de vehicles de lloguer amb conductor. L’ajuntament no ho veu malament.

Notícies relacionades

Segons assenyala un portaveu del consistori, la idea a partir d’ara és realitzar uns estudis per determinar quina és la xifra màxima de VTC que pot suportar la capital catalana. Aquesta anàlisi, assenyala aquesta mateixa veu, la realitzarà conjuntament tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Institut Metropolità del Taxi (Imet). El que sí que està definit, i és una xifra que fa anys que no es mou, és el nombre de llicències de taxi actives a l’AMB: 10.523.

Dictamen europeu

A través d’un comunicat, Élite va assegurar dimarts que l’advocat general de la UE, Maciej Szpunar, «accepta l’establiment de limitacions a la llibertat d’establiment amb criteris com els basats en la gestió del transport local, el trànsit, l’ús de l’espai públic i la protecció del medi ambient». Aquest alt representant comunitari, tanmateix, va assegurar en un dictamen fet públic el 15 de desembre passat que el manteniment d’un equilibri amb el taxi «no pot considerar-se una raó imperiosa d’interès general vàlida».