Art i llum

Festival Llum Barcelona 2023: afectacions al trànsit i accés

  • MAPA | Festival Llum Barcelona 2023: horari i novetats

Festival Llum Barcelona 2023: afectacions al trànsit i accés

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Festival Llum de BCN 2023 celebra a partir d’aquest divendres la seva 12 edició. Els carrers i els edificis del Poblenou, a Barcelona, acolliran aquest espectacle de llums, que durarà tot el cap de setmana. Aquest any, la temàtica de l’esdeveniment, repartit per més de 30 instal·lacions, girarà entorn de la crisi climàtica.

Com es pot esperar, el festival afectarà el trànsit habitual de les diferents zones on es portaran a terme exposicions. Per això, és recomanable utilitzar el transport públic, tant el bus com el metro, per acudir a les instal·lacions. Cal destacar que s’ha destinat un pressupost total d’1,1 milions d’euros a aquesta iniciativa, segons ha exposat Jordi Martí, tinent d’alcaldia de Cultura.

Línies de bus afectades

Des d’aquest divendres fins diumenge, la celebració del Llum de Barcelona al Poblenou «transformarà els carrers i les places amb instal·lacions lluminoses», tal com ha avisat TMB. Els assistents podran arribar al festival tant en bus, a través de les línies H12, H14, H16, V21, V23, V25, 6, 7, 136 i 192; com en metro, baixant a les estacions de Marina i Glòries (L1), o Poblenou i Llacuna (L4).

Així mateix, des de TMB adverteixen de les possibles afectacions al trànsit que es podrien donar a les línies V23 i 192 per l’afluència de públic.

Tren i tramvia

Des de l’Ajuntament de Barcelona, també faciliten altres vies d’accés al Llum Barcelona 2023. D’una banda, les línies de tren R1, R2, R2N i R11, amb parada a l’estació del Clot-Aragó, són algunes de les opcions per als que tinguin previst assistir a aquest xou lluminós.

Notícies relacionades

En canvi, les persones que es traslladin a l’esdeveniment en tramvia ho podran fer per mitjà de les línies T4 i T5.

Altres recomanacions

L’organització del festival també recomana moure’s amb precaució per segons quines zones, ja que la intensitat d’il·luminació urbana habitual es podria reduir amb motiu de l’exposició. Així mateix, avisen que les instal·lacions són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda (a excepció de ‘Monolith’, de l’artista SpY) i adverteixen que algunes podrien no ser recomanables per a persones amb sensibilitat visual o auditiva especial