Melmelada social

Torna la recol·lecció de taronges amargues d’arbres de Barcelona

Sant Andreu, les Corts, Sant Martí, Ciutat Vella i Gràcia protagonitzen la nova campanya del 3 al 5 de febrer

zentauroepp46472957 barcelona  8 01 2018 barceloneando  carrers de sant andreu o190112142756

zentauroepp46472957 barcelona 8 01 2018 barceloneando carrers de sant andreu o190112142756 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EFE

La recollida de taronges amargues d’arbres de Barcelona, organitzada per voluntaris, es portarà a terme aquest cap de setmana, del 3 al 5 de febrer. Aquesta recollida es portarà a terme a cinc districtes de la capital catalana, amb l’objectiu de fer melmelada apta per al consum i distribuir-la a entitats socials.

En l’edició del 2022, el projecte va comptar amb la participació de més de 160 voluntaris, que van recollir 639 quilos de taronges que van permetre fer 11.400 unitats de melmelada.

La recollida d’aquest any la portaran a terme voluntaris de diverses entitats de cada un dels cinc districtes que participen, que són Sant Andreu, les Corts, Sant Martí, Ciutat Vella i Gràcia.

Programa ‘Mans al Verd’

Programa ‘Mans al Verd’L’Ajuntament ha explicat aquest divendres que aquesta iniciativa, que celebra aquest any la seva tercera edició, forma part del programa ‘Mans al Verd’, que fomenta la gestió compartida dels espais verds i l’agricultura urbana de la ciutat.

Els impulsors d’aquesta campanya de recollida de taronges són Parcs i Jardins de Barcelona i la Fundació Espigoladors, que busquen promoure l’aprofitament dels aliments, a través d’iniciatives d’economia circular i verda que fomentin la participació ciutadana per contribuir a una ciutat més sana, justa i sostenible.

Les taronges, prèviament analitzades per l’Agència de Salut Pública, seran processades i transformada en melmelada a l’obrador ‘és im-perfec®, projecte d’inserció sociolaboral de la Fundació Espigoladors.

‘La Marga’

Notícies relacionades

La melmelada, batejada amb el nom de La Marga, es distribuirà entre entitats socials de cada un dels districtes a persones que pateixin situacions de pobresa alimentària o risc d’exclusió social.

El programa ‘Mans al Verd’ està inclòs en el tercer eix del Pla Natura 2021-2030, que preveu una sèrie de mesures per impulsar la gestió i manteniment del verd amb i per a la ciutadania.