Mobilitat

Més de 40 entitats demanen prohibir que les motos aparquin a la vorera a Barcelona

  • Les associacions signants critiquen que no es compleixi la norma a l’espera de resoldre quantes places per a motos es reserven en calçada

Més de 40 entitats demanen prohibir que les motos aparquin a la vorera a Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Més de 40 entitats veïnals de Barcelona han demanat a l’Ajuntament de Barcelona que prohibeixi estacionar motos a les voreres. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), la plataforma de persones amb mobilitat reduïda ECOM, la plataforma per la Promoció del Transport Públic i el Bicicleta Club de Catalunya (BACC) es compten entre els que donen suport al manifest.

Notícies relacionades

Els signants sol·liciten que el veto s’inclogui en la modificació de l’ordenança de circulació de vianants i vehicles que s’abordarà aquest mes al consistori, segons han informat en un comunicat. Han dit que cap de les campanyes que Ajuntament i Guàrdia Urbana realitzen per informar sobre com es poden aparcar les motos a les voreres «ha resultat ambiciosa i eficaç».

A més, han criticat la decisió de no fer complir la norma fins que no se solucioni el nombre de places per a motos en calçada. Les entitats que donen suport a la petició, que a data d’aquest dimecres sumen 44 adhesions, veuen «incomprensible» que la transformació urbanística de la ciutat per recuperar espai públic i prioritzar la mobilitat activa no vagi acompanyada d’un canvi en l’ordenança que alliberi totes les voreres de la ciutat.