Multireincident

Ingressa a la presó un lladre amb més de 50 antecedents per robatoris en trasters i pàrquings de Barcelona

Entrava als edificis aprofitant la sortida d’algun vehicle o trucant a l’intèrfon fins que algun veí li obria

El detingut, de 22 anys, va estar robant aquest Nadal els regals que alguns ciutadans guardaven en aquests espais

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 25 de gener a Badalona un lladre multireincident, de 22 anys, com a presumpte autor de 50 robatoris amb força en diferents trasters de Barcelona i altres municipis de l’àrea metropolitana. En el cas de la capital catalana, els robatoris es van portar a terme principalment als districtes de Sant Martí, Horta i Sant Andreu. A aquesta mateixa persona també se li imputa l’autoria d’un robatori amb força en una notaria, un robatori amb força a l’interior de vehicle en un pàrquing comunitari, un delicte de danys i un delicte d’estafa bancària lleu.

Investigació i detenció

A finals del 2022 i principis d’aquest 2023, es van produir diverses denúncies de robatoris amb força en trasters de diversos districtes de Barcelona, coincidint amb l’època nadalenca en què els usuaris d’aquests espais aprofiten per guardar el regals. Per aquesta raó, les Unitats d’Investigació d’Horta, Sant Andreu i Sant Martí van posar en marxa una investigació conjunta que va culminar dimecres passat 25 de gener amb la detenció a Badalona de l’home, que just havia accedit a l’interior d’un pàrquing comunitari d’aquesta localitat fent servir una cisalla amb la intenció de cometre la seva acció delictiva.

Es dona la circumstància que l’home acabava de sortir del jutjat després d’haver sigut detingut i posat en disposició judicial per uns fets similars.

El detingut va passar a disposició judicial divendres 27 de gener davant el Jutjat d’Instrucció de Guàrdia en funcions de Badalona, que va decretar el seu ingrés a la presó.

El seu ‘modus operandi’

Notícies relacionades

El detingut acumula múltiples antecedents policials per delictes contra el patrimoni, especialment per robatoris amb força en trasters de pàrquings comunitaris de Barcelona. El seu sistema d’actuació consistia a accedir a l’interior dels pàrquings comunitaris, aprofitant l’entrada o sortida d’algun vehicle o trucant a l’intèrfon de la porteria fins que algun veí li obria la porta.

Una vegada dins, l’autor es dirigia cap a les portes dels trasters i, primer, comprovava si estaven oberts. En cas negatiu (la majoria) forçava les portes i hi accedia. A continuació, comprovava quins objectes eren del seu interès i se’ls emportava. Posteriorment venia els objectes sostrets a diferents receptors.