Organització criminal

Confisquen més d’una tona de cocaïna oculta entre cacau al port de Barcelona

Es trobava a la part més profunda de quatre contenidors, amb el mètode del ‘ganxo cec’

Confisquen més d’una tona de cocaïna oculta entre cacau al port de Barcelona

EFE

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Tributària i la Guàrdia Civil han intervingut en una operació conjunta 1.340 quilos de cocaïna ocults en quatre contenidors de cacau en pols al port de Barcelona, procedents de l’Equador. Segons informa aquest dimarts l’Agència Tributària, els 1.340 quilos de cocaïna estaven ocults dins de sacs de cacau en pols, els quals es trobaven situats a la part més profunda de quatre contenidors, amb el mètode del ‘ganxo cec’.

Notícies relacionades

La investigació es va iniciar quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’una organització criminal dedicada a la introducció de cocaïna oculta en contenidors de mercaderia a Espanya a través del port de Barcelona. Arran d’aquestes indagacions, es va constatar que un barco mercant procedent de Guayaquil (Equador), amb destinació al port de Barcelona, podria transportar contenidors amb droga al seu interior.

Una vegada al port de Barcelona, efectius del Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil van registrar els contenidors, i van descobrir aquests 1.340 quilos de cocaïna camuflats al seu interior. La investigació continua oberta per localitzar les persones responsables tant de l’enviament com de la recepció de la droga.