Fractura a Barcelona

«M’ha tornat a enviar el missatge tard»: l’última picabaralla en la ruptura de Colau i Collboni

  • El líder socialista deixa el govern municipal renunciant a prendre la paraula per acomiadar-se i l’alcaldessa ironitza per retreure-li en públic que l’avisés per WhatsApp que abandonava l’ajuntament

«M’ha tornat a enviar el missatge tard»: l’última picabaralla en la ruptura de Colau i Collboni

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fractura entre comuns i PSC s’ha fet patent en el ple d’aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona. El desacord entorn del reglament per restringir l’obertura de bars, discoteques i súpers de 24 hores, retirat en l’últim instant per no enterrar el pla, ha intensificat l’intercanvi de retrets que els dos socis de govern es creuen en les últimes setmanes. Abans d’acabar el ple, les picabaralles s’han tornat a manifestar quan s’ha exposat la renúncia del socialista Jaume Collboni a seguir com a tinent d’alcaldia i centrar-se en les campanya de les eleccions municipals del 28 de maig.

Com és de rigor, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat el que se sap des de dilluns. És a dir, que el líder socialista abandona el govern municipal per focalitzar-se en la seva candidatura per succeir Colau. «És una situació poc freqüent. No és habitual anar-se’n per tornar», ha expressat l’alcaldessa, molesta amb la decisió de qui fins ara ha sigut el seu soci de govern.

Collboni tenia l’oportunitat de prendre la paraula per acomiadar-se, però ha renunciat a fer-ho després d’una sessió massa caldejada entre els integrants del bipartit municipal. A l’alcaldessa li ha sorprès que no es dirigís al ple, mentre que Collboni li ha gesticulat per indicar-li que l’havia avisat per WhatsApp. Dilluns el va avisar també per missatge que abandonava el govern. «Me l’ha tornat a enviar tard», li ha respost Colau. La resposta, irònica, ha causat

Notícies relacionades

«Li desitjo sort i encerts i el millor en el personal, però és poc freqüent marxar per fer campanya i tornar», ha retret l’alcaldessa a qui ha sigut el ‘número dos’ del seu gabinet. «Ha anunciat que marxava per fer campanya. No és gens habitual quan es tenen responsabilitats de govern», ha abundat la líder dels comuns. En tot cas, l’alcaldessa ha afegit que la decisió de Collboni és «legítima». «Cada un pren les decisions que considera», ha conclòs.

No obstant, Colau s’ha dirigit al ja exregidor per recriminar-li que afirmés que el mandat ja s’ha acabat. «Li demano que no ho torni a dir», l’ha emplaçat. «En aquest ple s’ha vist que no s’ha acabat i ens hem emplaçat a pròxims plens per tractar qüestions importants del mandat», ha conclòs. El dirigent socialista s’ha mantingut impertèrrit en tot moment al seu seient.