Collboni comunica per WhatsApp a Colau que abandona el govern de Barcelona

  • L’encara primer tinent d’alcalde ha enviat un missatge a l’alcaldessa a les 7.45 d’aquest dilluns per informar-la de la seva decisió

Collboni comunica per WhatsApp a Colau que abandona el govern de Barcelona

Danny Caminal

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Jaume Collboni, fins ara primer tinent d’alcalde de Barcelona i soci d’Ada Colau, anunciarà aquest dilluns que abandona el seu càrrec i el govern de la ciutat per centrar-se en la cursa electoral com a candidat socialista al consistori, quan falten quatre mesos i una setmana per a les municipals.

No és que Colau hagi conegut la notícia per la ràdio, ja que la SER l’ha avançat, però se n’ha assabentat poc abans. En concret, Collboni, el seu soci durant aquests gairebé quatre anys, li ha enviat un missatge de WhatsApp a les 7.45 en què la informava de la seva sortida del govern local.

Compareixença

Notícies relacionades

Un quart d’hora més tard, la seva decisió ja s’havia difós. Passades les 8.30, el PSC ha anunciat que Collboni compareixeria a les 12.00 a la seu del partit, al carrer de Pallars.

Collboni abandona el govern de Colau, però hi deixa els seus regidors. Fa temps que el socialista mostra en públic discrepàncies de pes amb l’alcaldessa, si bé durant el mandat les dues parts han conviscut sense conflictes malgrat que no han amagat les seves diferències en relació amb qüestions tan rellevants com l’ampliació de l’aeroport i els eixos verds de l’Eixample.