Canvi en el Fòrum

Sant Adrià renuncia a tornar a allotjar grans festivals com el BBF

  • L’ajuntament rebat les queixes dels organitzadors i assegura que no han arribat a demanar llicència perquè els va avisar a temps que desisteix d’acollir esdeveniments multitudinaris

Sant Adrià renuncia a tornar a allotjar grans festivals com el BBF

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs assegura que el Barcelona Beach Festival no se celebrarà més a la ciutat perquè s’ha optat per no acollir cap festival massiu. Fonts municipals consultades per l’ACN apunten que el consistori va acordar aquesta nova política fa mesos, i que al novembre ja ho van comunicar als promotors del BFF. «No és que se’ls hagi denegat la llicència, perquè no han arribat a demanar-la, sinó que no s’ha propiciat la possibilitat que la sol·licitin», assenyalen les mateixes fonts. L’Ajuntament replica així la versió dels promotors, que aquest dimecres anunciaven que el BFF no se celebraria a Sant Adrià «davant la negativa de l’Ajuntament a concedir la llicència».

El consistori ha declinat explicar els motius pels quals opta per no acollir esdeveniments com el Barcelona Beach Festival. L’any passat es va celebrar el 2 de juliol a la platja del Fòrum i va atraure 27.000 assistents de tot el món. Fins i tot poques hores abans d’obrir les portes, tanmateix, no estava garantit que el festival tirés endavant, ja que l’Ajuntament al·legava que faltava documentació per atorgar el permís.

Notícies relacionades

Els promotors, Live Nation, destacaven aquest dimecres en un comunicat que la cita s’ha celebrat diversos anys sense «generar cap problema ni aldarull a la comunitat». A més, recalcava que «sempre» havien respectat les normes de seguretat i l’entorn natural de la platja.

Durant les diferents edicions, el BFF ha reunit artistes de renom internacional com David Guetta, Marshmello, Avicii, Steve Angello o Martin Garrix, entre d’altres. Els promotors descarten poder celebrar el festival aquest any «per la impossibilitat d’aconseguir una altra ubicació» i busquen un municipi per a l’edició del 2024