Nomenclàtor

Barcelona rebutja per ara debatre si dedica un carrer a Benet XVI

  • El govern municipal recorda que han de passar cinc anys des de la mort d’una personalitat per dedicar-li una via, mentre Valents l’acusa de menysprear els catòlics

Barcelona rebutja per ara debatre si dedica un carrer a Benet XVI

EFE/EPA/MASSIMO PERCOSSI

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El govern municipal de Barcelona ha rebutjat per ara la idea de Valents per dedicar un carrer a Benet XVI, mort a finals del 2022. L’executiu local de Barcelona en Comú i el PSC ha recordat que la normativa municipal estableix que han de passar cinc anys des de la mort d’una persona abans de presentar-se una proposta perquè doni nom a una via de la ciutat i que la ponència del nomenclàtor l’examini. En canvi, la formació conservadora –sorgida del grup municipal que va encapçalar l’ex primer ministre francès Manuel Valls– ha opinat que la seva proposta s’ha desdenyat per menyspreu als catòlics.

La regidora Marilén Barceló ha demanat que Barcelona dediqui un carrer a l’antecessor de Francesc «pel seu paper a l’Església, la seva obra i la seva gran vinculació amb Barcelona». En aquest sentit, Barceló ha rememorat la visita de Benet XVI a Barcelona per consagrar la Sagrada Família com a basílica.

En el seu torn, el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa (Barcelona en Comú), ha rebutjat la petició, emfatitzant que el reglament que regeix la ponència del nomenclàtor «des de fa dècades» no permet estudiar propostes de noms de personalitats fins que hagi transcorregut un lustre des de la seva mort. «No obrim ara aquest debat. Que hi hagi els que hi hagi d’haver i, en cinc anys i si convé, ja debatrem quin espai pot ser o no per a la persona que vostè proposa», ha respost a Barceló.

Notícies relacionades

Al seu torn, Rabassa ha mirat de dissuadir Valents de buscar una polèmica entorn de si Benet XVI ha de batejar una via a la ciutat. En aquest sentit, el regidor ha evitat valorar la figura de Joseph Ratzinger i del seu papat, si bé si ha qüestionat que l’unís una relació estreta amb la Barcelona.

«Hauria sigut un miracle que haguessin accedit a aquest prec», ha ironitzat Barceló. Al seu torn, ha exigit a Rabassa que expressés la seva opinió sobre el Papa. «¿Creu que Benet XVI es mereix tenir un carrer en el seu honor i per la seva trajectòria a Barcelona o no té opinió respecte a això?», l’ha emplaçat. «La meva opinió és irrellevant. Tenim cinc anys endavant davant per esperar un miracle», ha dit fent broma Rabassa.