Absolució el 2020

El maltractament a desenes d’animals en una botiga de Barcelona torna a judici

  • Es van decomissar 350 animals trobats en condicions pèssimes entre 2013 i 2015, dels quals 11 van morir per malalties molt greus

El maltractament a desenes d’animals en una botiga de Barcelona torna a judici

ALEJANDRO GARCÍA / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Barcelona ha celebrat que es repeteixi el judici per maltractament animal continuat amb conseqüència de mort contra els responsables de la botiga Puppies de Barcelona entre els anys 2013 i 2015. El judici es repetirà el pròxim 25 de gener, després que hagi prosperat el recurs d’apel·lació presentat per l’Ajuntament de Barcelona i la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme de l’Audiència Provincial de Barcelona contra la sentència absolutòria en aquesta causa penal, dictada l’any 2020.

Els fets que seran jutjats es remunten als anys 2013-2015, amb centenars de cadells decomissats. Els informes emesos pel Departament de Gestió i Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona van servir a Mossos i Fiscalia per encausar penalment els seus responsables per diverses infraccions de la Llei de protecció dels animals.

En concret, una actuació conjunta entre tècnics del Departament de Benestar Animal de l’Ajuntament de Barcelona, tècnics del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i agents de l’Àrea Central de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra va permetre, el 14 de desembre de 2015, clausurar la botiga Puppies, situada al carrer Sant Eusebi, 66, de Barcelona. Es va precintar a causa de l’expedient sancionador que se li va obrir per diverses infraccions de la Llei de protecció dels animals, derivades de les inspeccions promogudes per l’Ajuntament de Barcelona.

83 cadells rescatats

Entre altres mesures, es van precintar les gàbies i les instal·lacions on es trobaven els animals Durant el tancament, es van intervenir 83 cadells, 68 de gos i 15 de gat. D’aquests 83 cadells, 59 van necessitar ingrés hospitalari per malalties infectocontagioses greus i molt greus, com la tos de les gosseres, coronavirus, quadros broncopneumònics greus, parvovirus, borm caní, calicivirus en gats, fongs dèrmics, sarna demodècica i plantigradisme en cadells de raça mitjana-gran.

Notícies relacionades

Malgrat les mesures profilàctiques i els tractament, 11 cadells van morir a causa de malalties infectocontagioses molt greus. Fruit de les diferents actuacions i inspeccions efectuades durant dos anys, en aquest establiment es van decomissar més de 350 animals.

L’origen d’aquesta actuació va ser la denúncia interposada per una entitat animalista al Departament de Protecció dels Animals de Barcelona. L’associació va alertar de les condicions d’estada i venda dels animals, molts d’ells infectats de parvovirosi, una greu malaltia contagiosa.