Festa tradicional

Tres Tombs de Sant Andreu 2023 (Barcelona): tot el que necessites saber

  • Horari i recorregut de la cavalcada tradicional en la 95a edició dels Tres Tombs de Sant Andreu

Tres Tombs de Sant Andreu 2023 (Barcelona): tot el que necessites saber

JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diumenge 15 de gener se celebrarà la cavalcada dels Tres Tombs de Sant Andreu. El barri barceloní acull la 95a edició d’aquesta festivitat, que commemora la santificació de sant Antoni amb la tradicional cavalcada amb carrosses. Sant Antoni és patró dels animals útils per als treballs del camp i és també el patró dels gremis de traginers, i amb aquesta tradicional festa s’evidencia el passat agrícola de Sant Andreu.

Horari de la cavalcada

La festa començarà a les deu del matí, amb una trobada al recinte de la Fabra i Coats dels Urban Sketchers Barcelona i amb la concentració de les carrosses que participaran en la cavalcada. A les 11.45 s’iniciarà el recorregut de la rua, que arribarà fins al passeig de Fabra i Puig. La benedicció dels animals serà a les 12 hores, davant de l’església de Sant Andreu.

La cavalcada començarà al carrer de Sant Adrià, passarà pel carrer del Segre, el passeig de Torras i Bages (fins al carrer de Valentí Iglésias), el carrer de Virgili, la rambla de l’Onze de Setembre i el passeig de Fabra i Puig.

Notícies relacionades

A més, també hi haurà dos espais reservats per a persones amb discapacitat al llarg del recorregut: un al passeig de Fabra i Puig (a l’altura del carrer de Neopàtria) i l’altre al passeig de Torras i Bages (a l’altura del carrer Malats).

Tres Tombs infernals

Malgrat que la cavalcada és diumenge 15 de gener, la festa té una interessant avantsala la jornada prèvia amb la interpretació dels Tres Tombs Infernals per part de la colla de diables de la Satànica de Sant Andreu. Amb pirotècnia i un correfoc triple, s’explica com Satanàs va temptar sant Antoni amb plaers molt terrenals com el poder, la beguda i el sexe. Aquest any serà la 31a edició d’aquest espectacle i se celebrarà a la plaça de Can Fabra.