Eleccions locals

Ernest Maragall deixa el Parlament per centrar-se en Barcelona quatre mesos abans de les municipals

  • El president del grup dels republicans a l’ajuntament anuncia que d’aquí uns dies abandonarà la Cambra catalana

Ernest Maragall deixa el Parlament per centrar-se en Barcelona quatre mesos abans de les municipals
1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Ernest Maragall deixarà en els «pròxims dies» el seu escó al Parlament per centrar-se en Barcelona en un moment en què la ciutat «ho demana tot, ho exigeix tot». És a dir, que el també regidor i candidat a l’alcaldia se centrarà en la ciutat quatre mesos abans de les eleccions municipals.

Maragall ha mantingut fins ara la seva presència a la Cambra catalana de manera simultània al seu paper al consistori. En les municipals del 28 de maig intentarà per segona vegada convertir-se en alcalde de la ciutat. Fa quatre anys va guanyar, però no en va tenir prou per frenar la investidura d’Ada Colau gràcies al suport que li va prestar Manuel Valls.

Bon aniversari

Notícies relacionades

Maragall, que va fer 80 anys el 5 de gener, és a dir fa una setmana exacta, ha afirmat que li costa «molt» prendre la decisió de deixar el Parlament, i ha elogiat el «gran grup de persones» amb qui ha estat treballant.

«Tenim una enorme probabilitat de guanyar», ha afirmat sobre el paper que tindrà ERC en les eleccions municipals. Acompanyat de diversos membres del grup parlamentari, als quals ha omplert d’agraïments, ha recordat la seva trajectòria com a diputat, en part com a representant del PSC i en part d’ERC, i ha precisat que està especialment orgullós d’aquesta segona part, en la qual, ha dit, mai ha sentit la necessitat de trencar la disciplina de vot, com sí que li va passar quan estava al partit socialista.