Biodiversitat

Les visites al zoo de Barcelona pugen fins a 740.000 i superen les xifres prèvies a la pandèmia

La institució ha liderat el 2022 més de 40 projectes de conservació d’espècies en risc

Les visites al zoo de Barcelona pugen fins a 740.000 i superen les xifres prèvies a la pandèmia

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El zoo de Barcelona va rebre més de 740.000 visitants el 2022, un 20% més que l’any anterior, i va superar amb escreix les xifres prèvies a la pandèmia, amb 710.000 el 2019, un augment que consolida el seu creixement, segons l’ajuntament, que l’atribueix al desplegament del nou model, informa Efe.

En un comunicat, el consistori destaca que l’any passat es va tancar amb 23.192 famílies i 81.447 membres en total adscrits com a membres del Zoo Club, que ara té una xifra de socis un 65% per sobre de les xifres anteriors a la pandèmia.

L’any passat, el zoo va continuar ampliant l’oferta d’activitats educatives dirigides a famílies i estudiants amb les quals vol promoure el respecte a la biodiversitat, i ha avançat en la implantació del seu nou model amb projectes com l’estrena l’Espai Invertebrats o el Centre de Descobriment dels Dracs de Komodo.

També ha col·laborat en 43 projectes de conservació d’espècies en risc i ha reintroduït en la naturalesa 362 exemplars d’espècies autòctones, com la tortuga mediterrània i el tritó del Montseny.

La tercera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de la Fundació Zoo, Laia Bonet, ha mostrat la seva satisfacció per l’augment de visitants, un creixement que considera que suposa la «millor mostra» de la «bona» acollida del nou model, que s’enfoca en les activitats i la participació del visitant en el qual l’educació, la conservació i la investigació són els principals eixos d’actuació.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el zoo ha avançat en la creació d’espais que milloren l’experiència del visitant i que posen al centre la sensibilització sobre la necessitat de cuidar la fauna salvatge i els seus hàbits naturals, especialment de les espècies en risc d’extinció.

Durant el 2022 també s’ha enderrocat l’antic Aquarama, inaugurat el 1968, i aquest espai es convertirà en una reserva d’animals.