Barcelonejant

Carlos Latre i les seves ‘celebrities’

A ‘One Man Show’ imita gairebé 100 personatges, però el teatre s’ensorra quan emula Pepe Rubianes

Carlos Latre i les seves ‘celebrities’

Cedida

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

La saturació d’actes, presentacions i conferències hagudes després de la pandèmia va quedar paralitzada de cop a l’arribar el Nadal. Així que, davant la falta d’esdeveniments destacables, aquest dijous vaig decidir assistir al de Carlos Latre i les seves ‘celebrities’ on tenia garantida l’aparició de polítics, futbolistes, cuiners, cantants, periodistes i tota mena de ‘celebrities’. La primera a aparèixer a l’escenari va ser l’alcaldessa, Ada Colau. Després, el que serà un dels seus principals contrincants en les pròximes eleccions. Em refereixo a Xavier Trias. En realitat, no són ells, però un té la sensació de tenir davant Colau i Trias. Tots dos polítics reben alguna pulla d’aquestes que sempre acompanyen l’humor carinyós, intel·ligent i inimitable de Carlos Latre. I és que l’espectacle ‘One Man Show’ és un regal per a l’espectador. Una injecció d’optimisme, de rialles, de records i d’actualitat. El mateix Xavier Trias va estar fa uns dies presenciant l’obra i va fer broma amb Latre després de l’espectacle. Colau no hi ha assistit, però encara hi és a temps. Aquests dies no se l’han perdut els periodistes Ariadna Oltra, Toni Clapés, l’actor Carles Sans, David Muñoz d’Estopa, el cantautor Dani Flaco, el pilot Marc Gené, l’empresari Enrique Tomás o el xef del restaurant La Bonaigua, Víctor Pardo.

Aquest dimarts Latre va actuar amb febre, però ningú ho va notar. M’explica que pel seu espectacle han passat tota mena de personalitats. Des d’Artur Mas, que era un habitual, fins a una ministra que fa unes setmanes li va assegurar que el president Pedro Sánchez tenia previst fer-ho quan torni a Madrid. Cap imitat se li ha queixat i la majoria està encantat a ser protagonista del seu espectacle. Broda Josep Pedrerol, Messi i Iniesta, ho peta amb Julio Iglesias i és igual que Arguiñano o Jorge Javier Vázquez de Sálvame. El seu somni és traslladar el seu espectacle durant uns mesos de l’any als Estats Units, on ja va triomfar amb les seves imitacions en el programa ‘The World’s Best’ de la CBS. Després d’acabar a Barcelona tornarà a la capital espanyola i després té gira per les Canàries, Cadis i Alacant mentre ja prepara un musical per al 2024. I és que Latre tant broda Elton John i Shakira que Serrat o Quevedo. A ‘One Man Show’ imita gairebé 100 personatges, però el teatre s’ensorra quan emula Pepe Rubianes. I és que a Rubianes se’l troba molt a faltar... Doncs això, que dona tant ritme a l’espectacle que entre rialles, aplaudiments i cants passes una hora i mitja de felicitat absoluta.

El Dr. Santacreu, un CEO solidari

Notícies relacionades

El Dr. Josep Santacreu és un home inquiet. Me’l vaig trobar aquesta setmana menjant amb Lluís Vinyes, el copropietari del restaurant La Venta de Barcelona. Guissona els uneix. M’explica que ha escrit el llibre ¡Plántate! Crisis climática, bosques y salud humana (Editorial Plataforma Actual). És un assaig sobre la crisi energètica i mediambiental, en el qual explica la relació directa entre la salut de les persones i la de la natura. Santacreu és des de fa 25 anys el CEO de DKV, presideix les fundacions Integralia DKV i Plant-for-the-Planet Espanya, durant nou anys va estar al capdavant de la direcció de diversos hospitals i és un actiu col·laborador d’oenagés com Open Arms o Intermón Oxfam. El llibre és una crida a l’acció i al compromís de la societat. El mateix Santacreu em porta a la reflexió quan m’explica que perdem una mitjana de 2,0 anys de vida per culpa de la contaminació aèria que ve directament de les nostres emissions o que fa 10.000 anys teníem més d’1 milió d’arbres per persona i ara n’hem destruït la meitat, eliminant la major part de la reserva de carboni que té el planeta. Les dades espanten. En fi. L’objectiu del llibre és aportar informació i animar al canvi necessari que necessita el planeta i, com esmenta l’autor en un parell d’ocasions, «la vida perd sentit sense una causa per la qual lluitar». El que s’ha dit, que el doctor Santacreu és un lluitador nat.

¡Ah! Els drets de l’autor seran cedits a la fundació Plant-for-the-Planet, que plantarà un arbre per cada llibre venut.

Temes:

Barcelonejant