Després de més de 30 anys

Tanca la mítica discoteca Merlín a Barcelona

El local ubicat al Poblenou desapareixerà després que no hagin aconseguit renovar el contracte de lloguer

Tanca la mítica discoteca Merlín a Barcelona

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La discoteca Merlín, ubicada al Poblenou, tancarà les portes el pròxim gener, després de no haver aconseguit renovar el contracte de lloguer en el 142 del carrer d’Àvila, a Barcelona. La mítica sala va obrir les portes el 1992,i després de més de 30 anys acollint festes nocturnes ambientades en un castell medieval, desapareixerà per donar pas a la construcció de vivendes de lloguer.

La discoteca ha emès un comunicaten què informa que, malgrat que ha «lluitat fins al final», l’última sessió se celebrarà el 14 de gener. Aquelles persones que vulguin disfrutar de les últimes vetllades a Merlín podran fer-ho en aquest ‘últim ball’ i a la festa de Cap d’Any.

Renovació del contracte

Els propietaris reconeixen que no han aconseguit renovar el contracte de lloguer del local, cosa que sí que havien aconseguit en dues ocasions anteriors. Per aquesta raó, els ha sigut retirada la llicència i s’han vist obligats a tancar. D’aquesta manera, la propietat de l’establiment queda en mans d’un fons d’inversió, a més d’un 10% destinat a l’Ajuntament de Barcelona, que preveu construir-hi vivendes de lloguer.

Notícies relacionades

El tancament de Merlín, discoteca ambientada en un castell medieval, suposa la pèrdua d’un dels emblemes de la ciutat, que ha acollit més de dos milions de clients en els més de 30 anys de funcionament. «Tanquem amb la sala plena, amb cues i amb el cap molt alt, perquè vosaltres heu fet possible que el nostre somni de fer-vos disfrutar s’hagi complert amb escreix», han agraït.

Amb tot, els tres amos de Merlín afirmen que no obriran cap altra discoteca, ja que l’ajuntament no atorga llicències d’oci nocturn per a la zona del Poblenou.