Trias descarta Cuevillas de la llista perquè volia ser candidat: «Necessito gent que entengui que el número u soc jo»

Trias descarta Cuevillas de la llista perquè volia ser candidat: «Necessito gent que entengui que el número u soc jo»
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldable de Junts per Barcelona, Xavier Trias, ha descartat que Jaume Alonso-Cuevillas formi part de la seva llista municipal perquè volia liderar i ser candidat. «Necessito gent que entengui que el número u soc jo», ha dit a La 2 i Radio 4. El candidat a l’alcaldia de Barcelona ha confirmat Neus Munté i Jordi Martí com a números dos i tres, i ha confirmat també que parlarà amb Sandro Rosell per dir-li que no es presenti. Sobre la decisió de presentar-se a les eleccions municipals, Trias ha assegurat que tenia «pressió» per fer el pas i creu que el problema és que el partit creia que no tenia gent prou coneguda com per «arrossegar» vots per guanyar. D’altra banda, l’alcaldable considera que «no ha de ser difícil» entendre’s amb ERC després de les eleccions.

Trias no només es conforma amb l’alcaldia de Barcelona, també vol ser el candidat del PDECat. En aquest sentit, va dir que no aniran en coalició als comicis, però sí que va demanar anar «tots units» perquè quedi clar que també és el seu candidat.

D’altra banda, va reconèixer «problemes» amb ERC quant al model econòmic o social que fa difícil que puguin anar junts a unes eleccions. En canvi, estima que no hi ha d’haver problemes per arribar a acords després, «llevat que ells ja tinguin un acord amb els altres», ha afegit. Al respecte, ha dit que els republicans estan fent un acostament «molt gran» cap als comuns.

Sobre el seu projecte, va asseverar que no vol fer un «revival» del que ja va fer quan va ser alcalde entre el 2011 i el 2015, tot i que va assegurar que la gent «enyora» la Barcelona que ell va impulsar.

Notícies relacionades

Respecte a Ada Colau, ha dit que és ella la que té un interès a plantejar unes eleccions Trias-Colau i l’ha acusat d’utilitzar terminologia «teatral» a l’hora de parlar d’ell. El candidat barceloní afirma que no ajudarà a realitzar una campanya «anti-Colau».

Finalment, i en clau estatal, Trias ha criticat que ERC hagi presentat la proposta d’un referèndum per a la independència de Catalunya sense negociar-la. Malgrat que votaria que sí en qualsevol plebiscit que es plantegés, considera que «les coses es negocien i no a través dels mitjans»