El 17 i 18 de desembre

L’art pren les pistes de ball dels clubs de Barcelona

Quatre sales de música de la capital i dues de l’Hospitalet obriran les portes al videoart i a la ‘performance’

L’art pren les pistes de ball dels clubs de Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿És possible un circuit d’exposicions a les pistes de ball? A Barcelona, sí. El projecte, ‘Clubs. Art a la pista’, va començar l’any passat com a «resposta a la nostàlgia de tornar a trepitjar una pista de ball després dels mesos de confinament», va canviar a «reivindicació per utilitzar aquests espais com a llocs de trobada, evasió i experimentació de la cultura» i va triomfar. El 2022, els seus promotors –l’ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya), amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)– esperen poder repetir convocatòria. 

Serà el cap de setmana del 17 i 18 de desembre i les sales participants aón Freedonia, Meteor, Sala Apolo i Sidecar a Barcelona i El Pumarejo i Sala Salamandra a l’Hospitalet. La llista de creadors és inabastable i apareixen totes les disciplines en exposició: del videoart a la ‘performance’, passant per la dansa i la música. L’horari, per descomptat, serà diürn i l’entrada, oberta a tots els públics, també als nens. No en va, es tracta d’«una experiència diferent en un horari no habitual» que vol crear «noves sinergies amb artistes, galeries, museus, fundacions públiques i privades i altres institucions».

Així les coses, el videoart de la programació estarà representat per Rineke Dijksta i els seus contemporanis retrats inspirats en els retrats holandesos del segle XII; Cecilia Bengolea i els seus vídeos d’escultures animades que suggereixen un cos sense límits; les coreografies de Young-jun Tak, els mons paral·lels de Bianca Kennedy i la instal·lació d’Aïda Bruyere. I el talent nacional beurà de les creacions d’Anna-Irina Russell, Jordi Mitjà, Álex Marco i el grup Conglomerate TV. 

Notícies relacionades

La ‘performance’ i la dansa reuniran peces de la companyia barcelonina Lasadcum, del ballarí i coreògraf Pol Jiménez, de Noela Covelo, Laura Ramírez i Andrea Zavala. I Anne-Lise Coste presentarà una escultura.

El final de festa tindrà forma de concert a càrrec de Jokko Collective, col·lectiu que treballa investigant i difonent el so electrònic més contemporani i avantguardista del continent africà, i Miriam Cámara, selectora d’origen guineanoespanyol, oferirà una sessió de club experimental.

Temes:

Art Concerts