Mort violenta

Els dos detinguts pel cadàver del contenidor de l’Eixample són companys de pis de la víctima

  • Uns amics van trobar a faltar l’Álex, un home alemany d’uns 50 anys, que vivia en un pis ubicat molt a prop d’on va ser trobat el tors dimarts

  • Fonts policials afirmen que els investigadors van arribar fins a aquest domicili guiats per les gravacions de càmeres de seguretat

Els dos detinguts pel cadàver del contenidor de l’Eixample són companys de pis de la víctima

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes per l’assassinat de la víctima del tors trobat dimarts al matí a l’interior d’una maleta llançada a un contenidor de l’Eixample de Barcelona. Els sospitosos tenen 31 anys i 51 anys. Tots dos són companys de pis de la víctima, en un setè pis d’un bloc ubicat al carrer de Casanova al seu pas per l’avinguda de Roma, davant el contenidor on van intentar desfer-se d’una part de les seves restes mortals.

Fins dijous a la tarda, els investigadors dels Mossos no havien trobat testimonis que expliquessin de qui podia tractar-se el tors que un indigent va trobar casualment al buscar amb un pal entre les escombraries del contenidor, trobar una maleta i obrir-la. L’autòpsia que es va practicar al tors dimecres no va poder determinar la causa de la mort. Ni identificar tampoc la víctima. Es preveia una investigació lenta i molt complicada. Tanmateix, dijous a la tarda un grup d’amics del mort el van trobar a faltar, perquè feia diversos dies que no podien contactar amb ell.

Els amics es van presentar a aquesta finca i van parlar amb la portera. «Van dir que feia dies que no sabien res de l’Álex», així li deien a un home d’uns 50 anys, d’origen alemany, que residia al setè pis d’aquest bloc –on gairebé tots els pisos són d’inquilins en règim de lloguer– des de feia diversos anys. «Crec que el seu nom era un altre, però li deien Álex», matisa la portera a EL PERIÓDICO. 

Els amics de l’Álex i la treballadora van pujar al setè pis i van trucar al timbre. «Si els seus dos companys de pis hi eren, no van obrir», diu la portera. Al domicili de l’Álex s’havien instal·lat recentment dos homes més, a qui el mort rellogava habitacions. Un era «ucraïnès» i un altre «parlava anglès», segons la treballadora. El primer era «jove i prim», i el segon, «calb i gras».

«Vaig contactar amb l’administrador de la finca, que va comprovar que l’Álex no havia finalitzat el contracte de lloguer. Tant jo com l’administrador vam dir als seus amics que acudissin als Mossos a denunciar-ne la desaparició», explica la treballadora. Tanmateix, fonts policials afirmen que aquest grup no va arribar a formalitzar la denúncia i aclareixen que en aquell temps els investigadors ja havien reunit indicis –com ara gravacions de càmeres de seguretat– que van permetre situar la lupa sobre aquesta finca del carrer de Casanova ubicada just davant del contenidor on l’indigent va trobar el tors. I l’endemà, divendres, una desena d’agents de la policia catalana es van presentar a l’edifici per detenir els companys de pis de l’Álex. 

La detenció

«Vaig pujar amb els policies i van trucar al timbre del pis de l’Álex, però els companys de pis tampoc van obrir», recorda la portera. Després, van tocar al timbre del pis del costat al mateix replà, on viu una parella també estrangera. Mentre els policies parlaven amb aquesta parella, la portera va sentir veus a l’interior del pis de l’Álex. I va avisar els agents dels Mossos, que van desenfundar la pistola i van demanar a la portera que baixés per les escales fins al carrer. 

Al cap de pocs minuts, la dona va veure com s’emportaven detingut el més jove dels companys de pis. Després, els Mossos van demanar a la portera que es calmés i que els ajudés a obrir les portes dels baixos i també del terrat, on van estar buscant pistes. «La policia científica va arribar a primera hora de la tarda i va estar al pis de l’Álex fins a la matinada». Sobre la mitjanit, dotze hores després del primer arrest, els Mossos van procedir també a emportar-se detingut el segon company de pis, el més més gran. 

Notícies relacionades

La parella allotjada, que confirma que la detenció del company de pis més jove es va produir mentre la policia parlava amb ells, no es va assabentar que aquella nit els Mossos també es van emportar detingut el segon company. Ho han sabut per aquest diari. Han passat el cap de setmana amb por de creuar-se amb ell. «Tot el bloc ha passat por aquests dies», assegura la portera. 

Els dos arrestats passaran a disposició judicial aquest dilluns al matí. Els Mossos creuen que van matar la víctima a l’interior del domicili, però desconeixen per què ho van fer i intenten trobar les restes mortals de la víctima que continuen en parador desconegut.