Pujada de preus

Això és el que costa el menú de Nit de Nadal a Barcelona un mes abans de Nadal

La inflació es fa notar a molts restaurants de la capital catalana

Això és el que costa el menú de Nit de Nadal a Barcelona un mes abans de Nadal
1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si bé ja notàvem que els menús de migdia s’estan encarint cada vegada més, els de Nit de Nadal també. La pujada generalitzada de preus que estem experimentant porta els restaurants a fer-ho notar, també, a les seves cartes. Així, aquest Nadal, sortir a sopar per Barcelona sortirà més car que en anys anteriors. 

L’últim any en què es van poder celebrar amb total normalitat aquests sopars festius va ser el 2019. Basant-nos en els preus d’aquell any, hem fet una petita comparativa amb els preus d’aquest 2022 en alguns dels locals més recomanats per degustar un bon menú de Nit de Nadal. 

La Terraza del Claris, situada a l’Hotel Claris, aquest any ofereix un menú de Nit de Nadal per 90 €. El 2019, els sopars per a la mateixa data tenien un preu de 85€. Un altre restaurant d’hotel, el SOLC de l’hotel Majestic, té aquest any el sopar a 125 € per persona, mentre que fa tres anys costava 98€. 

Més discreta és la pujada de preu del menú de Nit de Nadal del restaurant Solomillo, situat a l’hotel Alexandra. Aquest any, tindrà un cost de 62€ per persona, només dos euros més que el 2019, que valia 60€. 

Notícies relacionades

Als establiments més ‘premium’ també es nota la pujada de preus. Enoteca Paco Pérez, situat a l’Hotel Arts, té aquest any el menú de Nit de Nadal a 220 €, begudes no incloses. El 2019, sopar en aquest lloc la nit del 24 de desembre costava 210 € per persona, maridatge a part.

Però també hi ha excepcions. El Bar Veraz, restaurant que ocupa la part baixa de l’hotel The Barcelona EDITION no només no ha augmentat el preu del menú de Nit de Nadal, sinó que l’ha reduït: té un cost de 60 € per persona, mentre que fa tres anys tenien un altre menú per un preu de 75 €.