122 urbs triades

Barcelona se situa entre les ciutats més ben valorades per política ambiental

Barcelona se situa entre les ciutats més ben valorades per política ambiental

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

La ciutat de Barcelona s’ha situat entre el 12 per cent de les urbs del món amb més bona valoració per la seva política ambiental al ser una de les 122 incloses en l’anomenada llista A de l’organització sense ànim de lucre d’impacte ambiental CDP. L’ajuntament de la ciutat informa aquest diumenge en un comunicat que Barcelona ha sigut reelegida de nou aquest 2022 com a integrant d’aquesta llista, confeccionada després de l’anàlisi de les polítiques locals davant l’emergència climàtica.

Notícies relacionades

Aquest any, incideix l’ajuntament, un total de 1.002 ciutats del món han rebut una qualificació de CDP, de les quals només el 12 per cent han entrat a la llista A. «Aquest reconeixement –indica– respon a les polítiques climàtiques que està desenvolupant la capital catalana».

La ciutat, que en el passat va decretar l’emergència climàtica, impulsa també, segons recorda el seu ajuntament, el Pla Clima, «el full de ruta que mostra el compromís municipal d’aquí al 2030 en la lluita contra el canvi climàtic». «Les ciutats A –es remarca en la nota– estan demostrant el seu lideratge climàtic mitjançant accions concretes i efectives». 

Temes:

Barcelona