Mobilitat

La Vila de Gràcia de Barcelona redueix un 70% les motos mal aparcades a la vorera i a la calçada

S’ha actuat en vuit àrees del barri amb tres etapes –informativa, d’avisos, sancionadora– i una més de manteniment de la mesura, i també s’ha reforçat la senyalització vertical i s’han creat 116 places noves en calçada

La Vila de Gràcia de Barcelona redueix un 70% les motos mal aparcades a la vorera i a la calçada

Danny Caminal

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El barri de la Vila de Gràcia de Barcelona ha reduït un 70% les motos mal aparcades tant a la vorera com a la calçada amb una acció específica iniciada el gener del 2020 i que ha passat per sancionar i crear alternatives d’aparcament per a aquests vehicles.

La tinenta d’alcalde de Mobilitat de Barcelona, Laia Bonet, ha concretat en declaracions als periodistes aquest dijous que han passat de 2.000 motos aparcades incorrectament a poc més de 600 «gràcies a aquesta actuació intensa», que també ha reduït el nombre de queixes dels veïns.

En concret, s’ha actuat en vuit àrees del barri amb tres etapes –informativa, d’avisos, sancionadora– i una més de manteniment de la mesura, i també s’ha reforçat la senyalització vertical i s’han creat 116 places noves en calçada.

A més, el consistori ha impulsat ofertes per a motos als aparcaments públics de l’entorn i ha animat els equipaments que són part del Gremi de Garatges a fer promocions, d’acord amb les dates de cada intervenció de l’ajuntament.

Notícies relacionades

El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, ha dit que aquesta iniciativa volia actuar contra la «mala cultura del porta a porta» amb moto, referit al planificar el desplaçament amb moto amb origen a la porta de casa i aparcant just davant del destí del conductor.

Badia ha xifrat en unes 10 sancions diàries les multes per aparcar motos incorrectament, i ha dit que aquestes mesures són «el camí a seguir» en altres llocs on es pugui produir aquesta situació.