Entre el 2022 i el 2023

Obres en 11 instituts de Barcelona per estalviar energia

  • Educació destina 14,1 milions d’euros per instal·lar envoltants tèrmics i substituir aïllants de fred i calor

Obres en 11 instituts de Barcelona per estalviar energia

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts

El Consorci d’Educació de Barcelona realitzarà obres de rehabilitació en 11 instituts de la ciutat durant el 2022 i el 2023 per optimitzar les prestacions dels edificis dels centres educatius, i millorar així la seva eficiència energètica i el confort tèrmic. L’ens ha explicat que s’han programat la substitució i millora dels elements constructius d’obra o de les instal·lacions –o d’una part d’aquestes– que «a causa del temps es consideren obsoletes».

L’organisme ha afirmat que pretén així treballar de forma alineada amb les directrius europees per «aconseguir edificis més eficients energèticament i sostenibles». El Departament d’Educació finançarà les actuacions amb un pressupost de 14,1 milions d’euros, procedents dels fons europeus REACT-EU. Els centres en els quals s’efectuaran les obres són els instituts Escola del Treball, Flos i Calcat, Dolors Aleu, la Guineueta, Mare de Déu de la Mercè, Moisès Broggi, Pedralbes, Poblenou, Rambla Prim, Teresa Pàmies i Vall d’Hebron.

Canvis en façanes i sostres

Notícies relacionades

D’una banda les actuacions consistiran a millorar els envoltants tèrmics dels edificis en façanes, fusteries o cobertes, entre d’altres. L’objectiu és que «les pèrdues que es produeixen siguin les mínimes possibles, estalviant així energia i fent l’edifici més eficient», indica el consorci.

Aquesta millora se centrarà en la substitució dels elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici. Inclou obres en murs, finestres, portes o sostres d’edifici, entre d’altres. La millora de l’eficiència energètica d’aquests edificis serà «determinant per a l’objectiu d’aconseguir la neutralitat d’emissions de carboni l’any 2050», tal com estableix el Pacte Verd Europeu, recalca el Consorci d’Educació.