A Barcelona

Els Mossos van buscar més restes del cadàver en altres contenidors de l’Eixample de Barcelona

Aquest dimecres es portarà a terme un examen forense i la policia catalana entregarà les primeres diligències al jutjat d’instrucció 23 de Barcelona, que no ha decretat de moment el secret de sumari

  • Una persona que remenava en un contenidor de l’Eixample hi troba un cadàver

Els Mossos van buscar més restes del cadàver en altres contenidors de l’Eixample de Barcelona

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La investigació que els Mossos d’Esquadra mantenen oberta per resoldre la troballa d’un tors humà en un contenidor ubicat al carrer de Casanova de Barcelona va obligar els agents a revisar més contenidors pròxims. Els policies van buscar aquest dimarts a la tarda a més contenidors de l’Eixample per comprovar si l’individu, o individus, van deixar més maletes en altres contenidors que contenien més restes mortals de la víctima.

El tors va ser localitzat a l’interior d’una maleta aquest dimarts cap a les 11.00 hores del matí per una persona indigent que buscava entre les bosses del contenidor de residus de rebuig. Amb un pal, va remenar algunes bosses i va trobar la maleta, i la va obrir al notar que hi havia alguna cosa que pesava. Així hi va descobrir a dins un tors. Tal com va explicar un estanquer que estava repartint tabac en bars situats al costat del contenidor en aquell instant, l’indigent va cridar la seva atenció –tots dos es coneixen– i li va mostrar la macabra troballa que acabava de fer al contenidor. Segons aquest estanquer, es tractava del tors d’un home, ja que presentava borrissol viril.

Les indagacions que lideren agents de l’Àrea Central d’Investigació (AIC) dels Mossos, sota la tutela del jutjat d’instrucció número 23 de Barcelona, van començar ahir la recerca de possibles gravacions de càmeres de seguretat pròximes i també de testimonis que haguessin pogut adonar-se de l’instant en què la maleta va ser introduïda al contenidor.

Donada l’alta freqüència amb què es buiden els contenidors en zones d’alta densitat com l’Eixample, el més probable és que la maleta no portés gaires hores allà. Els investigadors concentren els seus esforços en l’interval de temps que va transcórrer des que la va buidar per última vegada un camió dels serveis municipals de neteja fins que l’indigent va donar la veu d’alarma.

Aquest dimecres està previst que l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC) informi el jutjat del resultat de l’autòpsia, que potser permeti esbrinar quina va ser la causa de la mort de la persona el tors de la qual s’ha trobat en una maleta i potser ajudi també a identificar-la. Els Mossos també hauran d’aportar unes primeres diligències al jutjat del que ha pogut passar.

És possible que a partir de l’informe forense i del policial el jutjat decideixi decretar el secret de les actuacions, una cosa que de moment no ha fet.

Contenidors a revisió

Notícies relacionades

La comitiva judicial va ordenar l’aixecament del cadàver cap a la una del migdia. Els Mossos, unes dues hores més tard, es van emportar el contenidor on havia sigut trobat el tors i també la resta de contenidors. A més, els agents van revisar altres contenidors pròxims de l’Eixample per comprovar si qui va deixar la maleta en aquest contenidor havia deixat alguna altra maleta amb més restes mortals.

La policia científica haurà de buscar indicis i restes biològiques a l’interior dels contenidors intervinguts. Es tractarà d’un procés més lent del qual amb prou feines no es podran incloure detalls a les primeres diligències que la policia catalana aportarà al jutjat. La investigació d’aquest cas es presenta, segons les fonts consultades, molt complicada d’entrada.

Temes:

Successos