Barcelonejant

La corbata (innecessària) de Salvador Illa

El secretari general del PSC va ser l’únic espectador encorbatat a l’estrena de ‘Yerma’. Igual que un no va al Liceu en texans, potser tampoc fa falta anar al Lliure vestit amb aquesta peça

La corbata (innecessària) de Salvador Illa

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

L’actriu madrilenya María Hervás, protagonista de ‘Yerma’,l’obra de Juan Carlos Martel que aquests dies triomfa al Lliure, va penjar aquesta setmana a Instagram una foto juntament amb l’alcaldessa, Ada Colau, amb la frase: «L’adoro». Un dia abans, l’embarassadíssima Elisenda Alamany, regidora de l’ajuntament, va mostrar a les seves xarxes socials una fotografia elogiant Martel i explicant que es van conèixer en una classe. No ho deia, però va ser fent un màster de Direcció Pública a ESADE. Aquell mateix dia, el de l’estrena, va assistir a la funció el secretari general del PSC, Salvador Illa. Ho va fer al costat de la seva dona i es va ubicar entre el president del Liceu, Salvador Alemany, i el president de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins. Illa va passar pràcticament inadvertit i això que era l’únic espectador de tot l’aforament del Lliure que portava corbata. Una corbata grisa de ratlles. Tinc un amic que té la teoria que determinats homes no saben vestir el cap de setmana. Illa en seria un. Això no el fa ni millor ni pitjor polític. És més, que s’interessi per la cultura és un bon senyal i que certs polítics rivals el considerin una bona persona, encara millor. No obstant, igual que un no va al Liceu en texans, potser tampoc fa falta anar al Lliure encorbatat.

Dit això, dono fe que Illa i la seva dona, Marta Estruch, estan enamorats. O almenys així ho van escenificar al Lliure. No es van deixar anar les mans ni un sol instant durant tota l’obra. Per cert, una obra que tracta del desamor. Del que no tinc proves és que es posessin vermells en el moment en què Bàrbara Mestanza i David Menéndez apareixen despullats en un esplèndid i furiós ball. En fi, que va ser un encert assistir a la magnífica i original versió de ‘Yerma’ de Martel. Diuen que és una de les obres més aplaudides de Lorca. Ho desconec, però dono fe que l’ovació que es va emportar Martel, Hervás, Mestanza i companyia va ser per recordar.

¡Ah! Colau es va equivocar contestant de manera agra a una estudiant de periodisme que li va preguntar per la seva manera de vestir. No sol cometre aquesta mena d’errors l’alcaldessa i l’honra que demanés disculpes. Ella, com Illa, tenen tot el dret del món d’anar vestits com els doni la gana. Només faltaria. Una altra cosa és que l’alcaldessa comenci a estar nerviosa veient la imminent decisió de Xavier Trias. Dirà sí abans del Nadal. En fi, passi el que passi, a Colau sempre li quedaran els cors de l’Instagram d’Hervás...

Els Ametller més solidaris

Notícies relacionades

Hi ha empresaris que només pensen a guanyar diners i d’altres que, al marge d’intentar fer rendibles les seves empreses o de reinvertir-hi els seus beneficis, també tenen un vessant solidari. Josep Ametller n’és un. El CEO i fundador d’Ametller Origen va organitzar dijous el primer sopar solidari de Nadal de la temporada i va ser un èxit total. Sis-centes persones s’hi van apuntar en tan sols quatre dies i es van recaptar 20.000 euros que van destinats directament a la Marató de TV3. Els xefs Nandu Jubany i Hideki Matsuhisa, juntament amb el pastisser Oriol Balaguer, van elaborar els plats nadalencs. Hi havia mostrant el seu suport les xefs Ada Parellada i Carme Ruscalleda i el xef del fantàstic restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, Vicent Guimerà. En fi, que Ametller Origen no és una empresa exemplar perquè sí, darrere hi ha un equip encapçalat per Josep i Jordi Ametller amb valors, compromís social i que no només pensen en els diners.

Anna Sorli

Anna Sorli és la neta del fundador del grup Sorli i l’actual administradora. Viu entregada a la seva empresa, però va aconseguir guanyar unes hores per inaugurar dijous una botiga de moda sostenible al carrer del Rosselló, en ple Eixample. És una aposta personal d’una dona també compromesa, que va estudiar moda i que ara compleix un somni. Sorli m’explica que pot ser que estigui poc a la botiga, però que té un equip fantàstic. La botiga es diu Somia i treballa amb teixits orgànics i reciclats, que es confeccionen en tallers catalans i col·labora amb les Fundacions Ared i Nou Xamfrà. Doncs això, una altra persona amb valors.