Il·luminació de temporada

Barcelona encén els llums de Nadal des de Nou Barris

  • L’Ajuntament de Barcelona preveu retallar 42 hores d’il·luminació i passar de les 259 d’anys anteriors a 217

  • Durant l’acte ha tingut lloc en directe l’estrena de la cançó de Nadal ‘Barcelona és un regal’ composta pel grup Ginestà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona ha inaugurat aquesta tarda l’enllumenat nadalenc de tota la ciutat des de la Plaça Major de Nou Barris amb l’espectacle musical en clau d’humor ‘Anys Llum’ i focs artificials, un acte al qual han acudit milers de persones.

Des de l’Ajuntament de Barcelona han explicat que, aquest any, reduiran el consum energètic dels llums de Nadal un 31% amb mesures com l’augment de l’eficiència de les instal·lacions led i la reducció d’una hora d’encesa al dia. En total, preveuen retallar 42 hores d’il·luminació i passar de les 259 d’anys anteriors a 217.

L’encesa general, inaugurada amb l’espectacle ‘Anys Llum’, de la productora La Brutal i amb la participació de la coral comunitària Musical’s Choir del Raval, ha calcat la relació dels humans amb els diferents moments de la història a través d’un viatge en el temps.

L’actuació ha reflectit el recorregut des del descobriment del foc fins a l’actualitat, passant per l’antiga Roma, l’edat mitjana i el descobriment de l’electricitat, i plantejava una pregunta: ¿Què passaria si desaparegués un dels elements més importants (els llums) per a la celebració del Nadal?

Després d’‘Anys Llum’, a càrrec del director i actor David Selvas, han quedat il·luminats més de 104 km de via pública a Barcelona i hi ha hagut focs artificials a la Plaça Major de Nou Barris.

Via Laietana ha sigut l’únic carrer –d’entre els previstos que s’il·luminaria aquest dijous– que no ha pogut encendre els seus llums de Nadal a conseqüència de les obres que s’estan produint a la via, segons han explicat fonts de l’ajuntament de la capital a EL PERIÓDICO.

A més, durant l’acte ha tingut lloc en directe l’estrena de la cançó de Nadal ‘Barcelona és un regal’, composta pel grup Ginestà.

Cost lluminós

Notícies relacionades

La inversió en enllumenat nadalenc per part de l’Ajuntament de Barcelona és de 2,3 milions d’euros i manté la subvenció del 75% del cost dels llums en els eixos comercials. Així mateix, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assistit a l’encesa dels llums de Nadal amb més membres de la Corporació Municipal.

L’horari de la il·luminació festiva a tota la ciutat serà de diumenge a dijous de 17.30 hores a 22.00 hores, i divendres i dissabte, de 17.30 hores a 23.00 hores. Les excepcions seran el 31 de desembre i el 5 de gener, quan estaran enceses de 17.30 hores a 01.00 hores, així com el 24 de novembre, que ho estaran de 18.30 hores fins a la mitjanit.

Temes:

Barcelona Nadal