A Sants

El govern de Colau vol abaixar la música de les festes de Can Vies

  • L’Ajuntament de Barcelona assegura que intenta que l’històric edifici okupat moduli el volum de les seves activitats davant les queixes dels veïns per soroll

L’edifici de Can Vies, a Sants.

L’edifici de Can Vies, a Sants. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona vol abaixar la música dels actes que s’organitzen a Can Vies, l’edifici okupat de Sants que va ser l’epicentre de disturbis per l’intent de desallotjament i de demolició el 2014. El bipartit de comuns i PSC s’ha abstingut a una proposta que Ciutadans ha presentat en la comissió de presidència del consistori que insta l’executiu a impedir celebracions de festes i actes multitudinaris en espais okupats. La reclamació ha prosperat. Davant la pressa dels liberals, el govern local ha explicat que mira de mitigar les molèsties que el veïnat ha manifestat.

«S’està treballant per regular la intensitat de la música i la periodicitat d’aquestes activitats», ha comentat el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra (Barcelona en Comú). El regidor ha explicat que veïns de Sants s’han queixat al districte pel soroll a Can Vies. Serra ha assenyalat que es produeix més aviat en horari diürn. «Això no significa que l’activitat no sigui molesta», ha advertit Serra, que ha afegit que les celebracions nocturnes a Can Vies són «puntuals i esporàdiques, emmarcades a les festes de Sants». 

Notícies relacionades

Serra ha recordat que fa més de 20 anys que Can Vies està okupat. «No ha passat amb aquest govern», ha recalcat el regidor. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha censurat el paper de l’executiu de l’exalcalde Xavier Trias durant els disturbis de fa vuit anys. «Som on som per l’acció pusil·lànime del govern del moment», ha criticat Batlle, que ha advocat per tractar el malestar a l’entorn de Can Vies amb «serenitat» per «evitar que uns problemes de convivència es converteixin en un assumpte greu d’ordre públic». 

La proposició de Cs demanava, a més, que l’ajuntament passés a gestionar l’espai de Can Vies. Barcelona en Comú ha adduït que no és possible perquè el planejament preveu enderrocarlo per convertir-lo en un tram de via pública. Valents va demanar la demolició de l’edifici okupat en el ple municipal de setembre. La proposta va ser desestimada.