Denúncia sindical

La CGT porta a la Inspecció de Treball presumptes irregularitats del Bicing

  • Es queixa de manca de bicicletes, mala qualitat del servei i falta de mecànics per garantir-lo

La CGT porta a la Inspecció de Treball presumptes irregularitats del Bicing

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

La CGT ha portat a la Inspecció de Treball diverses «irregularitats» laborals que asseguren que es donen sobre el servei del Bicing. En un comunicat, el sindicat ha assegurat que aquest «no funciona bé» i que tant l’Ajuntament de Barcelona com la UTE Pedaleamos Barcelona en donen una imatge allunyada de la realitat. Ha assenyalat, entre altres aspectes, la manca de bicicletes i ha posat com a exemple que al juny van arribar a estar disponibles només 3.000 de les 7.000 que hi hauria d’haver.

El sindicat ha acusat els responsables de deixar bicicletes no aptes als ancoratges, de manera que no consten com a avariades. El sindicat ha assegurat, també, que falten mecànics i que treballen en males condicions, així com que no es compleixen les condicions del plec de licitació.

Complir les condicions

Notícies relacionades

També ha criticat que els vehicles per transportar bicicletes no són els adequats i que es fa treballar els mecànics en altres ciutats on l’empresa concessionària dona servei.

La CGT ha exigit a tots els implicats –Serveo, BSM i Ajuntament de Barcelona– que compleixin i facin complir els apartats del plec de condicions per donar un servei de qualitat als usuaris. També, que es respectin els drets dels treballadors i es posi fi als «abusos» que s’estan cometent.