Arrenca la precampanya electoral

Maragall dona els comuns per amortitzats a Barcelona i busca el cos a cos amb el PSC

  • Barcelona en Comú acompanya Colau i proclama que parteix amb les possibilitats intactes per revalidar l’alcaldia

Maragall dona els comuns per amortitzats a Barcelona i busca el cos a cos amb el PSC

ERC

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La disputa electoral per l’Alcaldia de Barcelona comença a agitar-se amb una intensa jornada aquest dissabte. Els tres partits que parteixen amb més opcions per comandar l’ajuntament han organitzat actes aquest cap de setmana amb la vista ja posada en les eleccions municipals del maig. A part de la proclamació de Jaume Collboni com a candidat per tercera vegada del PSC, Barcelona en Comú i ERC han convocat les seves respectives jornades per començar a definir el programa amb què es presentaran els comicis. L’alcaldable republicà, Ernest Maragall, descarta qualsevol possibilitat als comuns en la pugna pel comandament a la ciutat, mentre que el partit d’Ada Colau replica que les aspiracions de l’alcaldessa per seguir al capdavant del consistori estan intactes.

Com està reiterant des de fa mesos, ERC pronostica que només republicans i socialistes estan en condicions de competir per la direcció de l’ajuntament. Maragall ha assenyalat que s’obre una «cursa apassionant» per l’alcaldia «entre l’alternativa que continua oferint des d’un cert continuisme el PSC i, sembla que definitivament Jaume Collboni i ERC com a gran projecte d’ambició». 

El republicà no ha dubtat a donar Barcelona en Comú per amortitzada. «El projecte dels comuns ja ha donat tot el que podia donar de si», ha opinat el líder d’Esquerra a l’ajuntament, que ha observat que la formació de l’alcaldessa s’ha desgastat després de més de set anys de govern. «No és capaç d’afegir, concretar ni convertir il·lusions en projectes», ha recriminat.

«La millor candidata»

Notícies relacionades

Per la seva banda, els comuns s’encomanen a Colau per continuar governant l’urbs. «Tenim la millor candidata, sens dubte», ha lloat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, durant el conclave a què s’han inscrit 400 persones per definir les línies programàtiques de Barcelona en Comú. La dirigent ha ressaltat les aptituds que, segons el seu parer, permeten que Colau parteixi amb altes expectatives de revalidar el càrrec. «És una alcaldessa referent internacionalment, que ha liderat de manera valenta el canvi de la ciutat, posant al centre la vida en totes les seves esferes», ha ressaltat. 

Al seu torn, Sanz ha assegurat que els comuns seran «insubornables» davant el que ha qualificat d’«atacs judicials», fent referència a la decisió de l’Audiència de Barcelona de reobrir la causa per la qual s’investiga Colau per suposat favoritisme en el pagament de subvencions a entitats socials. «Està en joc la vivenda pública i digna o rendir-se als fons voltor, garantir una ciutat plena de vida i menys contaminada o tornar al fum i al soroll». En la mateixa línia, Sanz ha assegurat que en les pròximes municipals es disputa que «la ciutadania pugui continuar prenent la paraula i decidir com vol que sigui la ciutat o que tornin a ser quatre els que decideixin per tots».