Noves icones

Vídeo | La Sagrada Família col·loca les escultures que coronaran dues de les seves torres

El temple de Gaudí avança en les obres amb dues noves icones: un toro i un lleó, símbol dels evangelistes Lluc i Marc

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Sagrada Família de Barcelona avança en les obres de més altura. Aquest dijous ha començat a col·locar les dues peces escultòriques que culminaran les torres dels Evangelistes Lluc i Marc, que té previst finalitzar aquest any. Es tracta de dues de les quatre torres que faran 135 metres d’altura i envoltaran la torre central dedicada a Jesús. Seran les terceres més altes, després de la de Jesús i la de la Verge Maria.

Tal com havia projectat Gaudí, cadascuna d’aquestes quatre torres estarà rematada amb una escultura del tetramorf cristià, és a dir, dels quatre símbols que identifiquen els quatre evangelistes. En el cas de Lluc és un toro i en el cas de Marc, un lleó. Acompanyarà la iconografia de cada evangelista un llibre i unes ales a cada cúspide.

Aquesta setmana es col·locaran les dues ales del toro de Lluc. Aquest element serà idèntic a les quatre torres: un hiperboloide el·líptic de nou metres d’altura. Estan fetes de formigó blanc, armat d’acer, de gran complexitat geomètrica i d’especial qualitat i resistència.

Notícies relacionades

«En les pròximes setmanes està previst continuar treballant en la torre de Lluc, amb la col·locació del llibre i, finalment, de la figura escultòrica, en aquest cas el toro», indica el temple en un comunicat. Posteriorment, les tasques se centraran en la torre de Marc, que seguirà el mateix procediment: primer les ales, després el llibre i finalment el lleó. Les tasques es portaran a terme entre les bastides actuals que cobreixen les dues torres, que s’aniran retirant durant el mes de desembre.

Il·luminació nadalenca

L’any passat la Sagrada Família ja va ser protagonista dels llums de Nadal a Barcelona, amb l’estrena de l’estrella central. Aquest 2022 tornarà a ser-ho amb aquestes dues torres, que s’il·luminaran per primera vegada el 16 de desembre, a la sortida del tradicional Concert de Nadal de la Basílica.