Iniciativa solidària

El Joc de la Foca: el joc pedagògic de Pilarín Bayés per als Bombers de Barcelona

El cos ensenya als nens a prevenir incendis i evitar situacions de risc

El Joc de la Foca: el joc pedagògic de Pilarín Bayés per als Bombers de Barcelona
1
Es llegeix en minuts

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha presentat aquest dimecres a l’Espai Bombers el nou material pedagògic dels Bombers de Barcelona, el joc de taula Joc de la Foca, il·lustrat per la dibuixant catalana Pilarín Bayés.

En l’acte també ha participat el cap del Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament de Barcelona, Sebastià Massagué, i ha comptat amb la presència d’alumnes de quart i sisè curs de l’escola Collaso i Gil del barri del Raval de Barcelona.

És una iniciativa conjunta dels Bombers de Barcelona i Bombers Solidaris, amb la col·laboració de Pilarín Bayés,dirigida a nens de més de sis anys, que té l’objectiu que a través del joc aprenguin a prevenir incendis i evitar situacions de risc.

Formació i seguretat

Massagué ha explicat que el Joc de la Foca és una eina de divulgació per transmetre consells de «formació i seguretat als nens i nenes» que té la voluntat d’evitar que hi hagi incidents.

En aquest sentit, Batlle ha emfatitzat la importància pedagògica que els nens puguin aprendre a través del joc: «El que s’ensenya en matèria de prevenció queda per tota la vida».

Bayés, que ja havia col·laborat amb els Bombers de Barcelona el 2013 amb l’entrega d’una litografia, ha obsequiat l’escola amb un dibuix del cos apagant un incendi, conscienciant els nens que «el millor que li pot passar a un foc és que no comenci».

Entre dos i sis nens

Notícies relacionades

Semblant a la tradicional Oca, al Joc de la Foca poden jugar entre dos i sis nens alhora, i tots poden guanyar si responen correctament preguntes sobre autoprotecció, com evitar situacions de risc i prevenció d’incendis.

Es tracta també d’una iniciativa solidària: tots els beneficis recaptats per Bombers Solidaris a partir de la venda del joc es destinaran a comprar joguines per a nens en risc d’exclusió.