Ajuntament de Barcelona

Josep Bou (PP) dimitirà abans de les eleccions: «Això s’ha acabat»

Josep Bou (PP) dimitirà abans de les eleccions: «Això s’ha acabat»

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

El president del grup del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, renunciarà a l’acta de regidor abans que acabi el mandat. És a dir, abans de les eleccions municipals del 2023. Ho ha anunciat aquest dilluns a la nit en una entrevista a Betevé, en què ha assegurat que no tindria «cap sentit» finalitzar el quadrienni si no serà alcaldable per al PP en aquests comicis. «Jo he donat la meva paraula, i això s’ha acabat», ha conclòs. La relació entre Bou i la cúpula del PP a Catalunya ha sigut tensa des que hi va entrar com a regidor i ha empitjorat encara més durant aquests tres anys i mig. Els dos regidors del grup municipal porten cadascun la seva pròpia agenda.

L’encara líder dels populars al consistori ha explicat que està pactant amb la direcció general el moment exacte en què deixarà els seus càrrecs. Quan ho faci, ha promès, ho farà «bé», de tal manera que ningú quedi «ferit» i ell pugui sortir «amb decència». Quan tinguin la data consensuada es comunicarà a l’alcaldessa i es faran tots els tràmits pertinents. Ha afegit que a partir de llavors el president del grup municipal passarà a ser l’actual número dos, Òscar Ramírez.

Notícies relacionades

Sobre el seu futur, ha dit que es prendrà una «pausa» en la política, però no ha descartat tornar, ja sigui a l’Ajuntament o al Parlament, i dins del PP o d’altres formacions. Confirma, així, que està «obert» que el fitxi un partit més endavant, però «sota cap concepte» un d’independentista. No obstant, no s’ha estalviat valorar la dificultat dels populars per trobar cap de llista a la capital catalana, cosa que ha considerat «molt lamentable». «No s’ha preparat la gent», ha assegurat.

Successió molt més fàcil que la de Cs

A diferència del sainet que ha ocasionat el relleu de la líder de Cs, Luz Guilarte, el traspàs de l’acta de regidor de Josep Bou s’augura molt més fàcil. La següent en la llista electoral és Inma Delgado, que va ser la número 3 de la papereta electoral. Portaveus del grup municipal apunten a EL PERIÓDICO que Delgado actualment treballa com a assessora del grup municipal popular. Així doncs, és una persona del partit i que coneix la institució, cosa que proporcionaria un canvi discret i tranquil per arribar a les eleccions sense noves polèmiques. Decidir el o la cap de llista del PP queda ara en mans del president del partit, Alberto Núñez Feijóo. L’anunci podria arribar a demorar-se fins al gener segons les fonts consultades per aquest diari.