Medi ambient

Barcelona triplicarà els controls per accedir a la zona de baixes emissions

L’ajuntament adjudica a una empresa la instal·lació de 42 nous ‘check points’ de matrícules que se sumaran als 20 que ja són operatius

Barcelona triplicarà els controls per accedir a la zona de baixes emissions
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La zona de baixes emissions (ZBE) tindrà aviat més punts de control de matrícules després que l’Ajuntament de Barcelona hagi tancat un concurs públic que amplia de 20 a 62 els llocs on s’audita si un vehicle, en funció de la seva etiqueta ambiental, pot entrar o no. D’aquesta manera, la ciutat disposarà d’un centenar de càmeres situades tant a les sortides de les rondes com a l’interior de la ciutat. El cost de la licitació és de gairebé 1,2 milions d’euros.

Notícies relacionades

El consistori va anunciar la setmana passada la seva intenció d’alleujar les condicions per poder entrar a la ZBE amb un cotxe contaminant. Ara hi podran accedir les famílies amb rendes baixes, els autònoms que acreditin que es jubilen en cinc anys i les persones que acudeixin de manera recurrent a un tractament mèdic. També s’ampliarà a partir del gener, després de superar tot el procés burocràtic de modificació de l’ordenança, el nombre de dies amb permís per entrar-hi: de 10 a 24. Pot semblar un pas enrere, però és una manera de blindar-se davant possibles noves demandes (segueix el seu procés el recurs municipal a la sentència del TSJC que al març va tombar el paraigua ambiental) i de poder fer nous passos cap endavant, com la possibilitat que tampoc puguin entrar al terreny que marquen les rondes els vehicles amb etiqueta groga.

Tot això es farà de la mà de les sancions que ja s’apliquen per l’incompliment de la normativa. Ara són 20 els punts de control i amb el nou concurs públic, l’any que ve, a partir del segon semestre, n’haurien de ser 62, amb entre una i tres càmeres per ‘check point’. S’instal·laran en llocs com el passeig de Santa Coloma, la Ronda del Mig, la Bonanova, la Diagonal, l’avinguda de Vallcarca, Balmes, Sardenya, Aragó, la travessera de les Corts, Isabel II, la Via Laietana i l’avinguda de Madrid.