Els comptes municipals

La crisi del Govern retarda la negociació dels Pressupostos de Barcelona

  • El govern local anuncia que els republicans congelen la qüestió a l’espera del desenllaç de la seva confrontació amb Junts per Catalunya

  • El grup d’Ernest Maragall nega haver iniciat cap debat i espera que Barcelona en Comú i el PSC presentin la seva proposta a tots els partits

La crisi del Govern retarda la negociació dels Pressupostos de Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El govern d’Ada Colau tenia intenció de presentar aquest dijous el seu projecte de pressupostos municipals per al 2023, uns comptes una mica a l’alça respecte dels de l’any vigent. La negociació s’havia d’iniciar aquest mateix dimarts amb una reunió entre representants del grup d’ERC i el tinent d’alcalde de Cultura i regidor de Pressupostos, Jordi Martí.

Segons fonts del govern de Colau, els republicans han anunciat que congelen aquesta negociació fins que s’aclareixi la situació política general, és a dir, fins que se sàpiga com es dirimeix el pols entre ERC i Junts i si aquest últim partit abandona el Govern català. En conseqüència, segons aquesta versió, el grup d’Ernest Maragall havia ajornat aquesta reunió.

Però ERC ha replicat amb indignació assenyalant que no hi ha cap negociació en curs i que per tant no pot ser ajornada. ERC remarca que el que considera procedent és que el projecte dels comptes ha de donar-se a conèixer a tots els grups municipals i que després, en tot cas, arribarà aquesta possible negociació.

Presentació dels comptes

Notícies relacionades

A tot això, la presentació del projecte queda en l’aire. Si no s’arriba a un acord sempre està present l’alternativa de prorrogar els comptes. És una cosa habitual l’any electoral i era l’escenari més probable a l’estiu. A la tornada de les vacances, les parts implicades van advertir que, malgrat que les eleccions municipals se celebraran el maig pròxim, hi podria haver acord pressupostari a la ciutat si també es tancava al front autonòmic.

Però la crisi entre ERC i Junts ha dinamitat, com a mínim temporalment, aquesta doble entesa. D’entrada, els comuns han anunciat, per boca de la seva cap de files al Parlament, Jéssica Albiach, que congelen la negociació dels comptes autonòmics. Com ERC, però a la Cambra catalana.