Tancament sense marxa enrere

El regidor de Ciutat Vella: «Torrons Vicens no tenia llicència i no podrà estar mai més a la Rambla»

  • Jordi Rabassa sentencia el comerç i adverteix que els ocellaires ja sabien que havien de deixar l’avinguda i que retarden la sortida «per fer caixa»

BARCELONA 03/10/2022 Barcelona. Torrons Vicens, botiga precintada per l’ajuntament la setmana passada FOTO de ELISENDA PONS

BARCELONA 03/10/2022 Barcelona. Torrons Vicens, botiga precintada per l’ajuntament la setmana passada FOTO de ELISENDA PONS / ELISENDA PONS (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, s’ha mostrat aquest dilluns, durant l’acte d’inici de les obres de la Rambla, molt contundent respecte del futur de Torrons Vicens, comerç clausurat pels serveis municipals la setmana passada per no tenir llicència. El comerç no podrà reobrir en cap cas, no només per no tenir permís, sinó perquè el pla d’usos de la Rambla no permet l’obertura de comerços del seu gènere.

«Anècdota»

Rabassa ha qualificat el cas d’«anècdota»: «Una botiga que va obrir sense demanar llicència, el propietari de la qual va afirmar que aquesta és la seva manera habitual de treballar. La resposta és ben clara: tothom qui vulgui obrir ha de tenir una llicència municipal i en els casos en els quals no n’hi hagi els inspectors intervindran».

«Des del 14 de setembre passat sabien que estaven obligats a tancar i vam haver de fer-ho nosaltres. Això satura els serveis jurídics, els d’inspecció, la Guàrdia Urbana», ha afegit, abans de sentenciar el comerç: «El pla d’usos no permet obrir un comerç així. És una botiga en la qual es ven alimentació. No podrà estar mai més a la Rambla».

Ocellaires

Notícies relacionades

No ha sigut més suau amb els ocellaires: «Ja no són concessionaris de l’ajuntament, fa temps que haurien d’haver-se’n anat, però van decidir judicialitzar la qüestió. L’única opció és que se’n vagin. Totes les sentències ens donen la raó. No volem més oferta turística».

Rabassa ha afirmat que el consistori espera que es dirimeixin els últims serrells judicials per acabar amb una activitat que ha criticat durament: «Saben que han de marxar, i ara que no paguen lloguer aprofiten que són a la Rambla per fer caixa. Volem bancs, espais de trobada, on són ells».