Per ordre de l’ajuntament

Els súpers de Sarrià tancaran a la nit per evitar la venda d’alcohol a la festa major

  • Barcelona estableix que les botigues de 24 hores tanquin entre les 22.00 i les 07.00 durant nou dies per prevenir els botellons

Els súpers de Sarrià tancaran a la nit per evitar la venda d’alcohol a la festa major
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha ordenat que els supermercats de 24 hores de Sarrià tanquin entre les 22.00 i les 07.00 hores del 30 de setembre al 9 d’octubre, per evitar la venda d’alcohol a joves i menors d’edat durant la festa major del barri. El decret, firmat per l’alcaldessa, Ada Colau, precisa que la disposició s’ha dictat per prevenir botellons al carrer en els dies de les celebracions que comencen aquest divendres. La mesura mira d’aturar «molèsties» als veïns que posin «en risc la convivència a l’espai públic», assenyala la resolució.

Notícies relacionades

La restricció horària s’imposa a les botigues de conveniència situats en un tram de Sarrià. El decret concreta que el tancament nocturn s’ha de complir durant la festa major a l’àrea delimitada pels carrers Ramón Miquel i Planes, J. V. Foix, Eduard Conde, Manuel Girona, el passeig Sant Joan Bosco, Vergós i la Via Augusta fins al carrer Dolors Monserdà.

L’ordre pretén no ser esporàdica. L’edicte deixa clar que s’implanta amb la intenció que les limitacions en els horaris dels comerços de 24 hores es repeteixin de nou en les pròximes edicions de la festa major de Sarrià. En tot cas, matisa que la mesura es restablirà en els pròxims anys sempre que «es constati l’existència de motius d’ordre públic, convivència o de medi ambient» que aconsellin restablir el tancament a la nit durant els festejos al barri, segons ha informat betevé.