Sons de Ciutat

La música en viu arrela als mercats i carrers comercials de Barcelona

  • L’ajuntament amplia les actuacions nadalenques amb un programa de sis mesos

La música en viu arrela als mercats i carrers comercials de Barcelona
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona presenta la iniciativa Sons de Ciutat amb què portarà la música en viu a mercats i eixos comercials de la ciutat amb 200 concerts de petit format en 82 ubicacions diferents repartides per tots els districtes. Aquesta iniciativa, que ha presentat aquest dimarts en roda de premsa el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, junt amb el comissionat de les activitats de Nadal del consistori, Oriol Martí, neix de l’experiència Sons de Nadal que es va portar a terme l’any passat.

La nova proposta s’estén a sis mesos, començarà aquest dissabte 1 d’octubre fins al 31 de desembre i tindrà tres versions: una de tardor que s’allargarà fins al novembre, una de Nadal entre desembre i gener, i el programa de concerts de primavera, entre febrer i març. Les propostes musicals inclouen el jazz, indie, pop, rock, música clàssica, urbana, electrònica, world music, brass bands o cantautor, entre d’altres.

Notícies relacionades

Durant el període de Nadal, els concerts es faran de dijous a diumenge en horari de matí i tarda, i les actuacions de tardor i primavera es podran escoltar els dissabtes a les 12 hores. Hi participaran 94 formacions musicals de la ciutat i en el disseny del festival hi han participat els agents musicals Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Quesoni, L’Afluent, Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Associació de Música de Jazz i Música Moderna, Escola Superior Jam Session i Associació Coincidències.

Dinamització econòmica

Collboni ha destacat que la iniciativa neix de la voluntat de portar la música en viu als diferents districtes, barris i eixos comercials de la ciutat per fomentar la dinamització econòmica i comercial a través de la cultura musical barcelonina. «Estem en moments d’incertesa econòmica i quan hi ha incertesa a la gent se li ha de fer confiança», ha ressaltat Collboni, que ha destacat la necessitat d’impulsar accions que ajudin la petita economia de la ciutat.