Festa Major

¿Com serà i on es podrà veure el piromusical de la Mercè 2022 a Barcelona?

El gran espectacle de focs artificials torna a la Font Màgica i a l’avinguda Maria Cristina

Tres moments del Piromusical, que va reunir ahir a la nit més de 100.000 persones a les fonts de Montjuïc.

Tres moments del Piromusical, que va reunir ahir a la nit més de 100.000 persones a les fonts de Montjuïc. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El piromusical de la Mercè 2022 recupera el seu format històric, amb un espectacle centralitzat a l’avinguda Maria Cristina i obert a un públic multitudinari. De nou, els focs artificials es coordinen amb la dansa d’aigua i llum de la Font Màgica i una banda sonora creada específicament per a l’ocasió, a més de la participació habitual dels assistents.

Notícies relacionades

Els focs artificials van a càrrec aquest any de la pirotècnia catalana Igual. L’espectacle tindrà cinc blocs. L’obertura serà italiana, amb melodies al·lusives a la ciutat convidada d’aquest any, Roma. El segon bloc serà violeta: cançons d’empoderament femení. A continuació, el xou rendirà homenatge als 175 anys del Gran Teatre del Liceu amb una selecció d’òperes. El quart és per a música pacifista, en al·lusió a la guerra a Ucraïna. I el tram final es tornarà a centrar en la festa major amb cançons festives per acomiadar aquesta edició de la Mercè.

L’espectacle comença com cada any a les 22 hores, però el públic que ho desitgi presenciar a Maria Cristina és recomanable que hi acudeixi amb almenys una hora d’antelació. Si el temps respecta la cita, és clar. Molts veïns de Barcelona triaran veure’l des dels terrats i balcons, sense cap aglomeració tot i que sense la sincronia amb la música. Milers de catalans, a més, disfrutaran de so i imatge còmodament des de casa seva a través de la retransmissió que ofereix TV-3.

Temes:

La Mercè