Colau reivindica la diversitat «com a única normalitat» el Dia de la Visibilitat Bisexual

  • Fa 5 anys va fer públic que havia mantingut relacions tant amb dones com amb homes

Colau reivindica la diversitat «com a única normalitat» el Dia de la Visibilitat Bisexual
1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha instat a «normalitzar i reivindicar la diversitat com a única normalitat» aquest divendres, el Dia de la Visibilitat Bisexual, i ha considerat que la diversitat és un valor democràtic fonamental. «En la societat encara hi ha moltíssim tabú, moltíssima discriminació, moltíssima LGTBI-fòbia», ha opinat la primera regidora en una entrevista de RNE recollida per Europa Press, i ha descrit la capital catalana com una ciutat –en les seves paraules– orgullosament diversa.

La primera regidora ha recordat que, quan fa cinc anys va fer públic que havia mantingut relacions sexuals tant amb dones com amb homes, «va tenir més impacte en la gent» del que ella esperava i ha assegurat que dones molt joves i molt grans l’hi van agrair.

Notícies relacionades

El 2019 també va reivindicar la diversitat a l’inaugurar el primer Centre LGTBI de Catalunya, al barri de Sant Antoni. Es va manifestar llavors orgullosa de ser «la primera alcaldessa dona i bisexual» de la ciutat i va defensar que la capital catalana no té por en la lluita contra l’homofòbia.  

Un any abans també van tenir molt ressò les seves paraules sobre la seva orientació sexual en el discurs d’inauguració de les jornades ‘Municipalisme Queer’, sobre polítiques LGTB i en defensa de la diversitat sexual i de gènere com a bé comú, realitzades a la Fabra i Coats de Barcelona. Allà Colau va proclamar que el fet que «una dona bisexual, pobra i de família humil» hagi arribat a ser alcaldessa de Barcelona «ha generat moltes situacions de disrupció i emocions» per «ser on no se l’espera». Colau va assenyalar que s’havien generat moltes «situacions d’incomoditat» perquè a l’ajuntament els homes de poder es coneixien tots i compartien espais.