Les obres de la Rambla començaran el 3 d’octubre

La reforma s’inicia aquest mandat amb un primer tram a la part inferior, de Colom a la Foneria

Les obres de la Rambla començaran el 3 d’octubre

Ayuntamiento de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

L’esperada reforma de la Rambla de Barcelona començarà dilluns 3 d’octubre, d’aquí a dues setmanes i després de les Festes de la Mercè. L’alcaldessa Ada Colau ha anunciat la data en una entrevista a RTVE aquest dilluns al matí i el consistori ha confirmat i n’ha ampliat la informació minuts després. El gruix de la remodelació tindrà lloc el pròxim mandat, però en l’actual ja es veuran les primeres obres amb la transformació d’un petit tram al costat del monument a Colom.

L’àrea que estarà en obres els pròxims 18 mesos són els últims metres de l’artèria turística, just fins al límit de la buida Antiga Foneria de Canons i de l’església de Santa Madrona. L’Ajuntament promet que la reforma farà el passeig «més confortable, verd, amable i cultural i amb més espai per al vianant». La nova distribució de calçada i vorera generarà una nova plaça enllaçada amb l’avinguda Drassanes i més ben connectada amb el Port Vell.

Notícies relacionades

Aquesta primera fase costarà 10 milions d’euros i durarà un any i mig, fins a inicis del 2024. La reforma ja es va aprovar en el mandat de Xavier Trias, però el canvi de govern municipal, els retocs al projecte i la pandèmia han demorat molt el projecte i han irritat el teixit econòmic de la zona. Acumula 2.321 dies de retard segons el comptador que van instal·lar els comerciants en aquesta artèria. 

Sense tall total

«Les obres es faran per fases i no s’ocuparà simultàniament els dos costats de la Rambla», ha precisat el consistori. Així, els desplaçaments amb bicicleta i a peu es podran mantenir en tot moment, així com el trànsit de vehicles amb destí als voltants, de serveis, d’emergències i transport públic.