Aquesta setmana

Sis detinguts per agressions homòfobes al metro de Barcelona

  • Els agents detenen un grup de joves acusats de fracturar el nas a un noi per motius homòfobs

Archivo - Arxiu - El Metro de Barcelona

Archivo - Arxiu - El Metro de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana sis persones peratacs homòfobs al metro de Barcelona. En un cas, els agents van detenir cinc persones que haurien insultat i agredit un jove al metro de Barcelona i li van provocar una fractura al nas. En un altre cas, els agents van detenir una persona per la seva presumpta participació en un delicte d’amenaces greus contra un treballador del metro de Barcelona amb motivació LGTBIfòbica.

La primera investigació es va originar arran de l’agressió homòfoba que va patir un jove al Metro de Barcelona el 28 de maig. A les 06.30 hores d’aquell dia, dos joves es trobaven asseguts al terra d’un vagó de la L-1 en direcció Santa Coloma quan a l’estació de Marina van pujar un grup de joves que, a l’adonar-se de la seva condició sexual, van començar a escopir-los i insultar-los. Les víctimes els van recriminar aquesta actitud i els autors van començar a colpejar un dels joves fins a provocar-li lesions greus al nas.

Dimarts passat, els agents de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) van detenir els presumptes autors dels fets després d’una investigació que, gràcies al visionament de les càmeres de seguretat i d’altres indicis investigats, va suposar la seva identificació i localització. Després de passar a disposició judicial van quedar en llibertat.

Agressió a un treballador

En un altre cas, els agents van detenir una persona per la seva presumpta participació en un delicte d’amenaces greus contra un treballador del metro de Barcelona amb motivació LGTBIfòbica. El fet va tenir lloc el mes d’abril passat quan la Unitat Central d’Odi i Discriminació va tenir coneixement de l’existència d’un incident homòfob perpetrat contra un treballador dels Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Segons va manifestar la víctima, l’autor va començar a crear aldarulls a la zona d’accés de la parada de metro quan anava amb el seu patinet elèctric, cosa que el treballador de TMB li va recriminar. A partir d’aquell moment, l’autor va començar a proferir insults homòfobs i el va amenaçar greument de mort mentre esgrimia una arma blanca, concretament una navalla automàtica.

Notícies relacionades

Com a conseqüència de la gravetat dels fets denunciats, la unitat especialitzada del cos de Mossos d’Esquadra encarregada d’aquest tipus d’investigacions greus va iniciar una investigació que va permetre comprovar el delicte, identificar plenament l’autor dels fets i, finalment, detenir-lo aquest dimarts passat.

Es dona la circumstància que, arran del greu episodi viscut, la víctima va patir conseqüències psicològiques per les quals va haver d’estar de baixa laboral. El detingut, de 19 anys, després del seu pas a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.