Amenaça d’aturada

La vaga d’escombriaires per la Mercè es manté vigent per falta d’acord

  • La reunió de mediació entre les empreses i els representants dels treballadors es tanca sense compromís per saldar el deute amb els empleats

La vaga d’escombriaires per la Mercè es manté vigent per falta d’acord
1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’amenaça d’una Mercè amb els carrers plens d’escombraries sense retirar segueix vigent. Les companyies que presten els serveis de recollida de residus i neteja viària de Barcelona i el comitè d’empresa s’han trobat aquest matí en una reunió de mediació que ha acabat sense acord per desconvocar la vaga. Per ara, es manté vigent la previsió de cridar els 4.400 empleats que retiren la brutícia dels carrers de la ciutat a no cobrir el servei habitual entre les 21.00 hores del 21 de setembre i la mateixa hora del 26 de setembre, que abraça els quatre dies de la festa major al complet.

Notícies relacionades

El sindicat majoritari a la plantilla, UGT, retreu que les empreses a les quals l’ajuntament té contractada la neteja de les vies de la ciutat han desatès el compromís de transferir uns augments salarials acordats per al 2021 i el 2022. Al seu torn, acusen el govern municipal de mirar cap a un altre costat davant l’incompliment. «En la reunió, les empreses ens han presentat un pla de serveis mínims per a la vaga amb el qual no estem d’acord, però no han fet cap oferta de pagament, en absolut», ha assegurat el president de la Federació de Serveis Públics de la UGT a Catalunya, Ramon Cebrián, després de la trobada. 

Cebrián ha explicat que les contractistes han exposat que esperen que l’ajuntament els plantegi una solució per desbloquejar el pagament pendent mentre Barcelona s’acosta a una vaga inèdita des de 1982. «Hi ha discussió entre les empreses i l’ajuntament sobre com es fa el pagament i, mentrestant, els treballadors no cobrem el que ens correspon», ha criticat Cebrián.