Mobilitat urbana

Junts apressa Colau a recuperar el Tramvia Blau i començar les obres el 2023

  • El partit parla de «retard històric» i culpa el govern municipal de mantenir encallat el retorn de l’emblemàtic tren de Sarrià-Sant Gervasi

  • La formació reclama que es renovin també els combois i que, en paral·lel, es reurbanitzi l’avinguda del Tibidabo i la plaça Kennedy

Junts apressa Colau a recuperar el Tramvia Blau i començar les obres el 2023
1
Es llegeix en minuts

Junts per Catalunya ha instat el govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau a desencallar el projecte perquè el Tramvia Blau torni a circular al districte de Sarrià-Sant Gervasi, on va deixar de rodar el febrer del 2018. El portaveu dels postconvergents a l’ajuntament, Jordi Martí Galbis, ha apressat la coalició dels comuns i els socialistes a posar fi a una espera que ha qualificat de «retard històric» i que garanteixi que les obres per reprendre els trajectes de l’emblemàtic tramvia s’iniciïn el 2023.

Notícies relacionades

«Fa quatre anys i mig que no tenim el servei de Tramvia Blau i, mentrestant, s’han anat succeint retards diversos a l’hora de licitar les obres del nou projecte, ha retret Martí. El regidor de Junts ha emfatitzat que l’executiu local va posar el setembre del 2022 com a límit perquè l’empresa adjudicatària entregués el projecte d’obres per recuperar el tramvia històric de la zona alta de la ciutat.

«Com que el termini acaba de manera imminent, volem recordar al govern municipal que és un projecte urgent, que ja no podem dilatar-lo més, i amb una quantitat de diners, 19 milions d’euros, que és molt important», ha ressaltat Martí. En paral·lel, el membre de Junts ha apressat a redissenyar els combois del Tramvia Blau «per adaptar-los a la normativa vigent» i complementar els treballs per reprendre la ruta del tren històric reurbanitzant l’avinguda del Tibidabo i la plaça Keneddy. Al seu torn, el regidor ha reclamat que es convoqui una comissió que congregui entitats veïnals del barri de la Bonanova per fer seguiment del projecte.